Margot

Over de Margot

Tweemastklipper Margot biedt met haar lengte van 32 meter en breedte van 6 meter enorm veel ruimte.
Na een allesvernietigende brand in 2012, is het schip volledig opnieuw opgebouwd. Een fris interieur was het begin van een nieuw hoofdstuk en destijds voorzien van alle luxe en gemakken, zeilt de Margot inmiddels weer fier over de Waddenzee en het IJsselmeer.

Of u nu een dag, weekend of week wilt gaan zeilen, de Margot belooft u een onvergetelijke tocht en mooie herinneringen.

Direct boeken

Ook zeilen met de Margot?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Margot

Het schip heeft een modern interieur, maar heeft desondanks het gezellige aspect van vroeger behouden.
Boven op het dek is er volop ruimte om heerlijk in het zonnetje te liggen, of lekker te kletsen met uw zeilgezelschap onder het genot van een drankje.
In het dagverblijf staan 4 grote tafels, welke rondom zijn voorzien van riante zitplaatsen.
Tevens is het vertrek ingericht met een surround sound radio en een flatscreen, waardoor het een ideale optie is voor onder andere zakelijke presentaties en vergaderingen. Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien, waardoor er ook tijdens de koudere seizoenen prima  met de Margot kan worden gezeild.

De moderne keuken beschikt daarnaast over een professioneel horeca gasfornuis, een oven, een high-speed vaatwasser, een koelkast, een koffiezetapparaat. Ook alle benodigde keukenattributen zoals borden, glazen en bestek zijn aanwezig. Zo kunt u in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden na een heerlijke dag op het water.
Indien u wenst kunnen wij zorgen dat er een biertap voor u wordt aangesloten.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld. Deze worden voor afvaart aan boord gezet.

Alle royale scheepscabines bestaan uit comfortabele tweepersoons stapelbedden.
De hutten zijn uitgerust met een wastafel met warm en koud stromend water, CV, vloerverwarming, een leeslampje en bergruimte voor uw spullen.

Toiletten en douches zijn aan boord aanwezig, u bent voor sanitaire voorzieningen niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.070,00
Kort weekend € 2.700,00
Dagtocht € 1.700,00
Midweek € 4.490,00
Week € 6.420,00
3 feestdagen € 4.430,00
4 feestdagen € 4.850,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Margot - Rederij Vooruit

Eigenschappen Margot

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 40 personen (bij een dagtocht)
28 slaapplaatsen
Lengte 32,00 meter
Breedte 6,00 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Margot onderweg

Margot in beeld

Extra informatie over de Margot

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

All in arrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde all in arrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren! In overleg met Rederij Vooruit en de bemanning van het zeilschip, bepaalt u zelf waar u naartoe wilt varen. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Kortom, pure verwennerij op het water. Arrangement “relaxen op het water” U huurt het zeilschip van 10:00 tot 17:00 uur. Aan voord wacht u een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los en een schitterende zeiltocht volgt. ’s Middags tovert de scheepskok een uitgebreide lunch met huisgemaakte tomatensoep uit de kombuis. Hierbij wordt een royale schaal broodjes met verschillende vleeswaren, kaas en brie geserveerd. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat er verse koffie, thee en melk voor…

Lees verder →

Klippertocht Vanuit scholen worden heuse ‘klippertochten’ georganiseerd. Aan boord van grote klippers krijgen uw leerlingen van de schipper en matroos uitgebreide uitleg over hoe je zo’n enorm schip moet zeilen. Enkel door goed en nauwkeurig samen te werken lukt het om de klippers tijdens een vaartocht mooi over de Waddenzee of het IJsselmeer te laten zeilen, en veilig het eindpunt te bereiken. Ontdek de Waddenzee of het IJsselmeer vanaf het water Klippertochten kunnen volledig naar wens worden samengesteld. Hoeveel leerlingen gaan er mee en welke schepen worden hier voor ingezet? Hoe lang gaat de groep zeilen? Welke routes zullen er worden bevaren? Bezoek bijvoorbeeld het mooie Terschelling of Vlieland. Ga eens droogvallen voor de kust van een eiland en ontdek wat er allemaal leeft op de bodem van de Waddenzee. Ervaar het verschil van het Wad met het IJsselmeer. Bezoek een bezienswaardigheid en neem een duik in de geschiedenis. Ondertussen worden…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299