Ambulant

Over de Ambulant

Tweemastklipper Ambulant rolde in 1904 van de steigers.
Na een ingrijpende verbouwing sloot deze platbodem zich in 1980 als varend passagiersschip aan bij Rederij Vooruit, om chartertochten te maken op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Een vakantie met de Ambulant staat voor puur avontuur.
Actief zeilen wordt afgewisseld met droogvallen op het wad, heerlijke strandwandelingen of zelfs vissen vanaf het dek.
Uiteraard brengt de Ambulant u ook naar de Waddeneilanden en worden de gezellige stadjes langs de kust niet overgeslagen.

Schipper Jouke heeft een neus voor de mooiste plekjes op zee en aan wal.
Zijn culinaire specialiteit is het bakken van vers gevangen vis, iets waar hij zijn gasten regelmatig mee verrast.

Direct boeken

Ook lekker weg met de Ambulant?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Ambulant

In het knusse dagverblijf staat samenzijn centraal.
Daarom is het vertrek sfeervol ingericht met lange tafels, een royale zithoek en gezellige verlichting.
Benedendeks kunt u gebruik maken van een radio, een cd-speler, een DVD-speler, een televisie (op aanvraag), de uitgebreide boordbibliotheek en leuke spelletjes.
Verder kunt u bij koudere temperaturen gebruik maken van centrale verwarming, waardoor er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Ambulant kan worden gezeild.
Bovendeks bevindt zich een ruime kuip en is het schip voorzien van een hoge reling met brede gangboorden. Bovendien beschikt het schip over veel dekruimte, zodat u lekker de benen kunt strekken.

In alle hutten vindt u een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De scheepskeuken is uitgerust met alle benodigde keukenattributen om in alle comfort uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.
Zo kunt u hier onder andere gebruik maken van een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een magnetron, een koelkast (200 L) en een vriezer (50 L).

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u klaargelegd

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.970,00
Kort weekend € 2.700,00
Dagtocht € 1.700,00
Midweek € 4.340,00
Week € 6.200,00
3 feestdagen € 4.230,00
4 feestdagen € 4.700,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilschip Ambulant - Rederij Vooruit

Eigenschappen Ambulant

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 35 personen (bij een dagtocht)
26 slaapplaatsen
Lengte 31,60 meter
Breedte 6,10 meter
Zeiloppervlakte 360,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Ambulant in beeld

Extra informatie over de Ambulant

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Fjoertoer Op zaterdag 7 april 2018 gaat de 11e editie van Fjoertoer van start. Tijdens deze nachtelijke wandeltocht over het eiland Terschelling lopen wandelaars over strand, door de bossen en via de duinen langs prachtige lichtshows en vuureffecten. De tocht begint bij ET-10 in Midsland en eindigt dan uiteraard bij de “fjoertoer” Brandaris. Kortom, een actief weekendje weg in eigen land! Fjoertoer arrangement 6 april – 8 april Fjoertoer arrangement Vrijdag 6 april Rond 16:00 uur stapt u aan boord en zetten we koers richting Terschelling. Ondertussen staat er een grote pan raasdonders en spek op het vuur en tegen 21:00 uur varen we West-Terschelling binnen. Wanneer u wilt kunt u nog een korte wandeling maken. Zaterdag 7 april ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar. Daarna kunt u gaan warmlopen voor de wandeltocht. Het startschot klinkt om 15:00 uur en de zware, maar prachtige toer over het eiland…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299