Ambulant

Over de Ambulant

Tweemastklipper Ambulant rolde in 1904 van de steigers.
Na een ingrijpende verbouwing sloot deze platbodem zich in 1980 als varend passagiersschip aan bij Rederij Vooruit, om chartertochten te maken op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Een vakantie met de Ambulant staat voor puur avontuur.
Actief zeilen wordt afgewisseld met droogvallen op het wad, heerlijke strandwandelingen of zelfs vissen vanaf het dek.
Uiteraard brengt de Ambulant u ook naar de Waddeneilanden en worden de gezellige stadjes langs de kust niet overgeslagen.

Schipper Jouke heeft een neus voor de mooiste plekjes op zee en aan wal.
Zijn culinaire specialiteit is het bakken van vers gevangen vis, iets waar hij zijn gasten regelmatig mee verrast.

Direct boeken

Ook lekker weg met de Ambulant?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Ambulant

In het knusse dagverblijf staat samenzijn centraal.
Daarom is het vertrek sfeervol ingericht met lange tafels, een royale zithoek en gezellige verlichting.
Benedendeks kunt u gebruik maken van een radio, een cd-speler, een DVD-speler, een televisie (op aanvraag), de uitgebreide boordbibliotheek en leuke spelletjes.
Verder kunt u bij koudere temperaturen gebruik maken van centrale verwarming, waardoor er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Ambulant kan worden gezeild.
Bovendeks bevindt zich een ruime kuip en is het schip voorzien van een hoge reling met brede gangboorden. Bovendien beschikt het schip over veel dekruimte, zodat u lekker de benen kunt strekken.

In alle hutten vindt u een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De scheepskeuken is uitgerust met alle benodigde keukenattributen om in alle comfort uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.
Zo kunt u hier onder andere gebruik maken van een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een magnetron, een koelkast (200 L) en een vriezer (50 L).

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u klaargelegd

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.060,00
Kort weekend € 2.700,00
Dagtocht € 1.700,00
Midweek € 4.470,00
Week € 6.380,00
3 feestdagen € 4.340,00
4 feestdagen € 4.810,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilschip Ambulant - Rederij Vooruit

Eigenschappen Ambulant

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 35 personen (bij een dagtocht)
26 slaapplaatsen
Lengte 31,60 meter
Breedte 6,10 meter
Zeiloppervlakte 360,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Ambulant in beeld

Extra informatie over de Ambulant

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Here Comes The Summer Wie de zomer goed af wil trappen, gaat met het schip Ambulant naar Here Comes The Summer. Als zusterfestival van Into The Great Wide Open zet ook Here Comes The Summer het eiland Vlieland mooi op de kaart. Met optredens, foodtrucks en een uitdagend programma vol activiteiten voor kinderen het ideale weekend weg voor jong en oud. Kleinschaliger dan Into The Great Wide Open, maar net zo groots! Arrangement Here Comes The Summer 3 – 5 mei 2019 Festival op Vlieland Tijdens het festival dient het Waddeneiland Vlieland als platform voor muzikanten. Waar Into The Great Wide Open vrijwel het hele eiland beslaat, laat Here Comes The Summer met enkel twee podia zien wat Vlieland in huis heeft. Middenin de natuur met elkaar genieten van muziek, kunst en cultuur in een relaxte omgeving. Programma Vrijdag 3 mei Om 16:00 uur heet schipper Jouke u van harte welkom…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00 uur. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 17:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299