Haven Galamadammen

Naast onze thuishaven Harlingen, Zoutkamp en Enkhuizen, kunt u ook het zeil hijsen vanaf de Galamadammen!

Bekijk de vele mogelijkheden.

Galamadammen is een klein buurtschap bij het Friese dorp Koudum.
De naam Galamadammen komt voort uit de familie Galama, die zich al voor het jaar 1100 op deze plaats in Friesland vestigde.
In 1628 kreeg de familie het recht op tolheffing op het drukke kruispunt van wegen en water, tegenwoordig de N359 en het Johan Frisokanaal. Op het kruispunt van het kanaal en de provinciale weg is in 2007 het Galamadammen Aquaduct herrezen. Het gebruik van de brug werd hierdoor overbodig, wat weer ten goede kwam voor het toenemende verkeer. Als herberg werd de boerderij een geliefde plek voor de lokale bevolking, later maakte zij plaats voor een groot paviljoen.

De boerderij Galama Dammenstate is door de eeuwen heen door vele generaties bewoond. Hedendaags wordt het Hotel Restaurant Galamadammen, dat op dezelfde plek als de boerderij staat, nog altijd gerund door nakomelingen van de state. De Galamadammen staat bekend om hun uitgebreide mogelijkheden voor de zeil- en watersport.
Centraal gelegen tussen het IJsselmeer en de Friese Meren, biedt het voor elk wat wils en is het de ideale start voor een zeilvakantie vol variatie.

De haven heeft voldoende plaats voor maar liefst 210 schepen van 6 tot 17 meter. Faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen en zelfs een zwembad maken het een aangenaam verblijf in Koudum. En voor wie nog wat langer van het mooie Friese landschap wil genieten, bestaat de mogelijkheid om een plaats te huren voor een seizoen of een jaar.

De Galamadammen leent zich door het prachtige uitzicht over het water perfect als eetgelegenheid. Daarnaast is het een populaire locatie voor vergaderingen en feesten.

Schip huren

Ook zin in zeilen vanaf haven Galamadammen?

Neemt u voor vragen of meer informatie dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee voor een onvergetelijke zeiltocht!