Zeilen met Rederij Vooruit

“Een prachtige ervaring”

Gastenboek


Schoolarrangementen

Tijdens onze schoolarrangementen stappen u en uw leerlingen aan boord voor een educatieve zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer.

Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de Waddenzee.
Werelderfgoed Waddenzee biedt bijvoorbeeld vele mogelijkheden voor een leerzaam project over de prachtige natuur of een uitstapje naar Ecomare op Texel.
Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen onderdeel van de les worden gemaakt.
Om de beleving compleet te maken, leren de leerlingen daarnaast alles over zeilen.
Daarbij worden ze betrokken bij allerlei zeilhandelingen, zoals het hijsen van de zeilen en navigeren. Ook krijgen ze les in windrichting, windkracht en de getijden.

En om een schip te laten zeilen is het van belang dat iedereen een steentje bijdraagt, samenwerken staat dus altijd centraal!

Het programma

In overleg met de bemanning stelt u de vaarroute voor de zeilreis samen.

Ook bent u volledig vrij in de invulling van het programma, zo kunt u het zeilen bijvoorbeeld perfect combineren met leuke activiteiten aan wal.
Of u nu een werkweek wilt organiseren of een vakantie ter afsluiting van het schooljaar, Rederij Vooruit denkt altijd met u mee.

Aan boord

Gedurende de zeiltocht dient het schip als uw onderkomen.
Alle schepen zijn voorzien van sanitaire een dagverblijf, een goed uitgeruste keuken en centrale verwarming. Ook zijn er toiletten en douches aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor het gebruik van sanitaire voorzieningen.
Daarnaast beschikken de comfortabele hutten over een wastafel met stromend water en centrale verwarming.

Een schoolarrangement boeken op de Waddenzee of het IJsselmeer?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299