Stap in de Friese havenstad Harlingen aan boord voor een dagje zeilen met vrienden, familie of collega’s!

Klaar om de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren te verkennen? Zeil een dagje mee op een schitterende traditioneel zeilschip van Rederij Vooruit! Onze rederij biedt een ruime keus aan verschillende zeilschepen, zoals klippers, tjalken en aken. Wij helpen u graag bij het organiseren van een onvergetelijk dagje zeilen over Werelderfgoed Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren.

Dagtocht zeilen
Genieten van een mooi dagje zeilen kan van 10:00 tot 17:00 uur.

Dagje zeilen Klippe Mare Marieke
Dagje zeilen Klippe Mare Marieke

Suggestie dagje zeilen vanuit Harlingen

Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling.
Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg geniet u van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee.

Suggestie dagje zeilen vanuit Zoutkamp

Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar Schiermonnikoog worden gezeild, waar we een aantal uren verblijven en van het eiland genieten.
Ook is een tocht naar Groningen of het charmante dorp Dokkum een leuke optie.

Suggestie dagje zeilen op de Friese Meren

Vanuit haven Grou of Heeg zeilen we via het Heegermeer door de ongerepte Gaasterbrekken naar Workum. In het historische centrum van de stad kunt u heerlijk lunchen of het bekende Jopie Huisman Museum bezoeken. Woudsend is ook zeer zeker de moeite waard. Het beschermd stadsgezicht en de vele historische panden nodigen u uit om kennis te maken met de rijke geschiedenis van dit dorp. Een aanrader is om vanuit het bruisende watersportdorp Grou via de Tijnje richting de Veenhoop te zeilen. Op een van de eilandjes op de Princenhof strijken we neer voor de lunch of maken we een expeditie naar het altijd gezellige Sneekermeer.

barbecue catering op de zeilboot
barbecue catering op de zeilboot

Catering met het dagje zeilen

Tijdens uw dagje zeilen vindt u op elk schip een goed uitgeruste keuken, hier bereidt u op uw gemak ontbijt, lunch en diner. Heeft u echter geen zin om in de kombuis te sloven, dan nemen wij u graag de catering uit handen. Of dit nu een ontvangst met koffie en thee betreft of een barbecue aan boord. Ook is het mogelijk uw fantastisch dagje zeilen af te sluiten met een gezellig diner in ons fondue- en gourmetrestaurant De Admirael in Harlingen.

Natuurlijk denken wij altijd met u mee bij eventuele dieetwensen, vraag ons naar de vele mogelijkheden omtrent catering.

Meer informatie over het dagje zeilen

Wilt u meer informatie over een dagtocht zeilen of heeft u een vraag?
Neemt u dan gerust contact met ons op.