De grote strijd bij het SKS Skûtsjesilen gaat om het SKS kampioenschap.
De beker gaat naar de schipper die uiteindelijk, na een serie van 11 wedstrijden, de minste punten bijeen heeft gesprokkeld.

Skûtsjesilen met Rederij Vooruit

Iedereen kan meedoen aan deze bijzondere zeilwedstrijd.
Een ervaren en enthousiaste schipper brengt u alle nodige technieken van het zeilen bij, zodat u de race optimaal ervaart. Op traditionele schepen zoals authentieke klippers en tjalken zeilt u pal achter de strijdende skûtsjes aan. Op deze manier krijgt u een goed beeld van dit spannende evenement en maakt u alles van dichtbij mee. De harde strijd op het water, maar natuurlijk ook de gezellige stemming!

Want waar de vloot ’s avonds afmeert ontstaat een waar volksfeest.
Sneek staat bekend om haar vele leuke kroegen en terrasjes en trekt voor de gelegenheid diverse muziekpodia uit de grond. Na afloop van het zeilen kunt u aan wal dus prima genieten van muziek, lekker eten en ongekende gezelligheid.

Een feest dat zeker de moeite waard is!

klipper, skutsjesilen

Rederij Vooruit heeft verschillende arrangementen samengesteld, waarbij u mee kunt zeilen op zo’n mooi en imposant schip.
Met één van onze schepen maakt u het SKS Skûtsjesilen van dichtbij mee, in een sfeer waarover u nog lang na zult praten.