Zeilen in Friesland

Het open landschap van Friesland typeert zich door verscheidenheid. Naast de kenmerkende weilanden staat de provincie ook bekend om haar terpen en natuurlijk het Waddengebied. Door haar vele meren leent zij zich uitstekend voor prachtige zeiltochten.

Bij zeer strenge winters weet men de Friese wateren ook te vinden, echter dan in de vorm van de beroemde Elfstedentocht. Deze barre schaatstocht van ruim 200 kilometer voert zowel wedstrijdrijders als recreanten over natuurijs langs de elf plaatsen die ooit stadsrechten hebben verkregen. De laatste Elfstedentocht vond plaats in 1997.

Befaamd om onder andere oranjekoek, suikerbrood, kaatsen, de Sneekweek, fierljeppen, Skûtsjesilen en de Waterpoort, trekt Friesland het hele jaar door veel toeristen. De Schepen van de bruine vloot mogen zich ook zeker tot een publiekstrekker rekenen.

Zeilboot huren in Friesland

Waddenzee en IJsselmeer

Ook Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer grenzen aan Friesland. Zeil via de Waddenzee naar de prachtige Waddeneilanden en geniet van de vele bezienswaardigheden en het schitterende landschap op bijvoorbeeld Ameland, Vlieland of Terschelling. Dat is zeilen in Friesland.

Een leuke toevoeging aan de zeiltocht is om door de sluizen van de Afsluitdijk te steken en een van de pittoreske vissersdorpjes langs het IJsselmeer te bezoeken, zoals Stavoren of Medemblik.

Een week of weekend zeilen in Friesland

Bij Rederij Vooruit kiest u voor een week, een short weekend of een weekend zeilen. Inschepen kan in verschillende havens, waaronder onze thuishaven Harlingen, Makkum, Heeg en Grou.

Elk schip beschikt over een goed uitgeruste keuken, waar u zelf van alle gemakken voorzien uw ontbijt, lunch, snacks en maaltijden bereidt. Heeft u echter geen zin om u in de kombuis uit te sloven, dan nemen wij graag de catering voor u uit handen. Of dit nu een simpele lunch betreft of een uitgebreide barbecue aan boord, wij denken graag met u mee!

Vraag ons naar de vele mogelijkheden omtrent catering.

Reddingsboei

Meer informatie

Wilt u een zeilboot huren in Friesland? Wilt u een volledig vakantiepakket, een bedrijfsarrangement, of meezeilen in een groep? Het kan! Neemt u contact met ons op? Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw zeiltocht of zeilvakantie in Friesland.