Wyn & Wetter

Over de Wyn & Wetter

Een heerlijke dag op het water beleef je met de lemsteraak Wyn & Wetter!
Aan boord is plaats voor 14 personen, waardoor het schip uitermate geschikt is voor dagtochten of een familiedag.

Schipper Jouke neemt u mee op een onvergetelijke zeiltocht langs de mooiste plekjes van Friesland.
Jouke staat volledig open voor uw persoonlijke vaarwensen en samen stelt u de vaarroute en de invulling van het dagprogramma samen.

Wilt u met een grotere groep de wateren bevaren?
Ook dit is geen probleem!
Rederij Vooruit beschikt over meerdere traditionele lemsteraken, elk met een andere capaciteit en grootte.
Naast zeiltochten doen onze aken ook geregeld mee aan zeilraces, waaronder de befaamde Brandarisrace en de Klipperrace.
Beleef de Friese meren op een sportieve manier en stap aan boord tijdens een spannende wedstrijd op de Waddenzee of het IJsselmeer.
Wie bereikt als eerste de finish? Gaat u de uitdaging aan?

Direct boeken

Ook een dagtocht boeken op de Wyn & Wetter?
Neemt u voor meer informatie of vragen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeilboot Wyn en Wetter - Rederij Vooruit header

Aan boord van de Wyn & Wetter

Bovendeks kunt u gezellig plaatsnemen in een kleine, maar comfortabele kuip, waar u altijd een prachtig uitzicht over het water heeft.
Met de wind in de haren geniet u van al het moois dat Friesland te bieden heeft en zult u aan het eind van de dag helemaal ontspannen weer van boord stappen.

Het schip beschikt over een klein maar compleet keukentje, waar u een simpele lunch of tussendoortjes kunt bereiden.
Heeft u echter geen zin om zelf in de kombuis te staan, dan nemen wij graag de catering van u over.
Of dit nu een buffet aan boord betreft, een compleet diner of zelfs een geheel verzorgde barbecue.
Wij denken graag met u mee en zorgen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld.

Aan boord van de Wyn & Wetter is een toilet aanwezig.
Voor sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven, waardoor uw zeiltocht niet hoeft te worden onderbroken.

Bijzonderheden

  • thuishaven Gaastmeer
  • andere opstapplaatsen in overleg
  • “Wyn & Wetter” betekent “Wind & Water” in het Fries

Foto’s

Meer foto’s

Weekend
Kort weekend
Dagtocht € 650,00
Midweek
Week
3 feestdagen
4 feestdagen

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Wyn & Wetter

Beoordeling
Type schip Lemster aak
Capaciteit 14 personen (bij een dagtocht)
Lengte 13,50 meter
Breedte 4,10 meter
Zeiloppervlakte 140,00 m²
Accommodaties
Accessoires , ,

Wyn & Wetter in beeld

Extra informatie over de Wyn & Wetter

Haven Heeg Het unieke watersportdorp Heeg is omringd door diverse meren en kanalen. Door de ideale ligging aan het Heegermeer en de Fluessen is dit oude palingdorp uitgegroeid tot een van de grotere watersportplaatsen. In het meer bevinden zich enkele kleine eilandjes en een vaarroute die onderdeel is van het Johan Frisokanaal. Heeg staat bekend om haar vele zeilscholen, jachthavens en scheepswerven. Naast meerdere watersportzaken, heeft het dorpscentrum ook een groot aantal uitstekende restaurants, eethuisjes en terrasjes. Het nachtleven kent een keur aan gezellige kroegjes en uitgaansgelegenheden, voor de liefhebbers is dancing d’Ald Wal bijvoorbeeld tot in de vroege uurtjes geopend. Ook telt Heeg een aantal prachtige 18e-eeuwse gebouwen, die tijdens een dorpswandeling te voet of per fiets kunnen worden bezocht. Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Culinair dagarrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde dagarrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren. In overleg met de bemanning bepaalt u bovendien zelf waar u naartoe wilt zeilen, waarbij de schipper u graag de mooiste plekjes op het water tipt. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Daarnaast hebben wij de handen ineen geslagen met Michelin-Sterren-Restaurant Élevé in Leeuwarden en een smakelijk arrangement voor u samengesteld. Voor een dagtocht met een luxe tintje, raden wij daarom ons culinaire dagarrangement Élevé aan. Kortom, keus genoeg voor de fijnproever! Menu Om 10:00 uur wacht u aan boord van het schip een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los, lichten we het anker en een schitterende zeiltocht over de door u gekozen vaarroute volgt. ’s Middags…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299