Waddenzee

Over de Waddenzee

De tweemastklipper Waddenzee is gebouwd in 1885.
Dit maakt haar één van de oudste schepen van Rederij Vooruit. Na een ingrijpende verbouwing is de Waddenzee sinds 1997 bij Rederij Vooruit in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Breedte maakt ruimte in een schip, zo gaat een oud zeemansspreekwoord.
Klipper Waddenzee is een perfect voorbeeld hiervan. Alles is ruim en groot. En als u daarbij ook nog schipper, of beter gezegd gastheer, Erik rekent kan uw zeiltocht niet meer stuk.

Zeilboot Waddenzee

Aan boord van de Waddenzee

Het sfeervolle schip heeft een hoge verschansing en brede gangboorden, een mooie kuip aan dek en veel dekruimte om de benen te kunnen strekken.
In het heerlijke ruime en zeer mooi ingerichte dagverblijf bent u van alle gemakken voorzien. Het verblijf is ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kist vol spelletjes. Op de gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, wat betekent dat er ook tijdens de koudere seizoenen nog prima met het schip kan worden gevaren.

De scheepskeuken beschikt over een 6-pits gasfornuis, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en alle benodigde keukenattributen. Hier kunt u na een fijne dag op het water uw eigen maaltijden bereiden, en deze bijvoorbeeld met z’n allen op het dek nuttigen terwijl u naar de ondergaande zon kijkt.
Om de gezelligheid compleet te maken heeft u beschikking over een ingebouwde bar met een heuse biertap. Fusten bier kunt u gemakkelijk via Rederij Vooruit bestellen, wij zorgen dat deze voor u aan boord worden gezet.

Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Waddenzee is Harlingen.

Zin om zelf op de nautische toer te gaan?
Aan boord hebben wij alvast een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u klaargelegd.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 2.900,00
Dagtocht € 2.000,00
Midweek € 4.905,00
Week € 7.310,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Waddenzee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 55 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 36,50 meter
Breedte 6,00 meter
Zeiloppervlakte 350,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Waddenzee onderweg

Waddenzee in beeld

Extra informatie over de Waddenzee

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Fjoertoer Op zaterdag 7 april 2018 zal de 11e editie van Fjoertoer van start gaan. De Fjoertoer is een nachtelijke wandeltocht over het eiland Terschelling, waaraan kan worden deelgenomen in de afstanden 42, 21 of 15 kilometer. Wat de Fjoertoer zo speciaal maakt is dat de tocht in de avond plaatsvindt. De wandelaars lopen over strand, door de bossen, polders en via de duinen langs allerlei prachtige kampvuren en licht- en vuur effecten. De tocht begint bij ET-10 in Midsland eindigt natuurlijk bij de “Toer” van Terschelling; de vuurtoren Brandaris. Fjoertoer arrangement Zodra wij de exacte data weten, zetten we dit zo snel mogelijk online. Programma Vrijdag  Rond 16:00 wordt u welkom geheten aan boord en maakt u kennis met de kapitein en de rest van de groep. Om een uur of 17:00 gooien we de trossen los en varen we letterlijk de ondergaande zon tegemoet richting Terschelling. Zeelucht maakt hongerig.…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend aan boord en allerlei bizarre activiteiten ondernemen voor hij de ring om de vinger krijgt en als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat uiteraard voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) de vrijgezel voor iedereen een ei laten bakken in de kombuis of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan prachtige, traditionele zeilschepen. Het wordt een heerlijk weekendje weg. Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met elkaar. U krijgt hierna van de schipper een korte workshop over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels, en vervolgens zetten we koers naar bijvoorbeeld het aanlokkelijke Terschelling. De vaartijd bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Tijdens een verkort weekeinde is een bezoek aan Vlieland of Texel natuurlijk ook mogelijk; in overleg met de kapitein kan er een programma worden opgesteld en kiest u zelf welke wateren zullen worden bevaren. ’s Avonds is het tijd…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299