Waddenzee

Over de Waddenzee

De stoere tweemastklipper Waddenzee is gebouwd in 1885.
Na een ingrijpende verbouwing zeilt het schip sinds 1997 bij Rederij Vooruit als charterschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Breedte maakt ruimte in een schip, zo gaat een oud zeemansspreekwoord.
Klipper Waddenzee is een perfect voorbeeld hiervan. Alles is ruim en groot.
En als u daarbij ook nog schipper, of beter gezegd gastheer, Erik rekent kan uw zeiltocht niet meer stuk.

Stap aan boord van een van de oudste schepen van de vloot en beleef een zeiltocht om nooit meer te vergeten!

Direct boeken

Ook zeilen met de Waddenzee?
Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeilboot Waddenzee

Aan boord van de Waddenzee

Het sfeervolle schip heeft een hoge verschansing en brede gangboorden, een mooie kuip en veel dekruimte om de benen te strekken.
In het ruime dagverblijf bent u van alle gemakken voorzien. Het verblijf is ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.
Op de gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, wat betekent dat er ook tijdens de koudere seizoenen nog prima met de Waddenzee kan worden gezeild.

De scheepskeuken beschikt over een 6-pits gasfornuis, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en alle benodigde keukenattributen. Hier kunt u tijdens de zeiltocht uw eigen ontbijt, lunch en avondmaaltijd op tafel zetten.
Om de gezelligheid compleet te maken heeft u beschikking over een ingebouwde bar met een heuse biertap.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld. Deze worden voor afvaart aan boord gebracht.

Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte.
Aan boord bevinden zich tevens matrassen, matrasovertrekken, kussens, en kussenslopen.
U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen, of huurt deze voor € 15,00 per stuk.

Op het schip kunt u gebruik maken van 3 douches en 3 toiletten.
Voor sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven en hoeft u niet van boord te gaan.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.425,00
Kort weekend € 2.990,00
Dagtocht € 2.000,00
Midweek € 5.025,00
Week € 7.425,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Waddenzee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 55 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 36,50 meter
Breedte 6,00 meter
Zeiloppervlakte 350,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Waddenzee in beeld

Extra informatie over de Waddenzee

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Fjoertoer Op zaterdag 7 april 2018 gaat de 11e editie van Fjoertoer van start. Fjoertoer is een nachtelijke wandeltocht over het eiland Terschelling, waaraan kan worden deelgenomen in verschillende afstanden. De wandelaars lopen over strand, door de bossen en via de duinen langs allerlei prachtige licht- en vuur effecten. De tocht begint bij ET-10 in Midsland en eindigt vanzelfsprekend bij de “fjoertoer” Brandaris. Fjoertoer arrangement 6 april – 8 april Fjoertoer arrangement Vrijdag 6 april Rond 16:00 uur stapt u aan boord en om 17:00 uur zetten we koers richting Terschelling. Ondertussen staat er een grote pan raasdonders en spek op het vuur en tegen 21:00 uur varen we West-Terschelling binnen. Zaterdag 7 april ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar. Daarna kunt u zich langzaam gaan voorbereiden op Fjoertoer en warmlopen voor de wandeltocht. De langste tocht van 42 kilometer begint om 15:00 uur. Tegen de klok van…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend allerlei bizarre activiteiten te ondernemen voordat hij als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat natuurlijk voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van Jan Smit, ABBA etc. Wij denken graag met u mee voor de perfecte bachelor party voor mannen en natuurlijk ook voor de…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan traditionele schepen en samen met de schipper bepaalt u zelf de route en de invulling van het weekend. Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met uw reisgenoten. Om de tijd zo goed mogelijk te benutten, zetten we na een korte briefing over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels direct koers naar bijvoorbeeld Terschelling. De vaartijd naar Terschelling bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. ’s Avonds is er nog voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Wat dacht u van paardrijden langs het strand? Of een lange fietstocht door…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299