Vriendschap

Over de Vriendschap

De hagenaar Vriendschap werd in 1898 op de werf bij Hendriks in Dodewaard gebouwd.
Tijdens een dagtocht neemt dit prachtige, authentieke zeilschip 25 gasten mee aan boord en bij meerdaagse zeiltochten biedt ze slaapaccommodatie aan 18 personen.

Johan is een echte oude rot in het vak.
Met een imposant aantal zeemijlen achter de kiezen laat hij u de mooiste onontdekte plekken langs en op het water zien en vertelt hij u met plezier over het wad en het IJsselmeer.
Door haar zeer geringe diepgang kan het schip op plaatsen komen waar veel andere schepen niet kunnen varen.

Of het nu een vaartocht met vrienden betreft, een uitje met een vereniging of een gezellige familiedag, de Vriendschap doet haar naam eer aan en zal moeiteloos zorgen voor blijvende herinneringen.

Direct boeken

Ook zeilen met de Vriendschap?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil hagenaar Vriendschap onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de de Vriendschap

Bovendeks kunt u met uw zeilgezelschap heerlijk genieten van zon, zee en zilte lucht.
Laat de schoonheid van de Waddenzee en het IJsselmeer langs u heen gaan. Kom tot rust terwijl u mijmerend over de glinsterende golven tuurt.
In het knusse gastenverblijf beschikt u over een radio en een cd-speler.
Op gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, waardoor er ook tijdens de herfst en winter prima met de Vriendschap kan worden gevaren.

In de keuken kunt u tijdens de zeiltocht in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden.
U kunt gebruik maken van gaspitten, een oven, twee koelkasten, een spoelbak en alle benodigde keukenattributen.
Daarnaast is de kombuis sfeervol ingericht met comfortabele houten zitplaatsen en tafels.

De scheepscabines zijn voorzien van een kleine wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Aan boord bevinden zich tevens matrassen, matrasovertrekken, kussens, en kussenslopen.
U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen, of huurt deze bij de rederij voor € 15,00 per stuk.

Het schip beschikt over 1 douche en 2 toiletten.
Voor sanitaire voorzieningen hoeft u niet van boord te gaan.

Bijzonderheden

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 1.915,00
Kort weekend € 1.450,00
Dagtocht € 1.210,00
Midweek € 2.680,00
Week € 3.810,00
3 feestdagen € 2.360,00
4 feestdagen € 2.740,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Vriendschap - Rederij Vooruit

Eigenschappen Vriendschap

Beoordeling
Type schip Hagenaar
Capaciteit 25 personen (bij een dagtocht)
18 slaapplaatsen
Lengte 25,00 meter
Breedte 4,80 meter
Zeiloppervlakte 219,00 m²
Accommodaties , , , , , ,
Accessoires , , , , , ,

Vriendschap in beeld

Extra informatie over de Vriendschap

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Berenloop Op zondag 4 november vindt op Terschelling de jaarlijkse Berenloop plaats. Bent u van plan met een groep naar Terschelling te gaan om aan de Berenloop mee te doen of bij te wonen, denkt u dan eens aan de mogelijkheid een traditioneel zeilschip te huren bij Rederij Vooruit. U heeft dan direct zowel de overtocht als uw verblijf in een klap geregeld! Bovendien heeft u zo geen drukte op de veerboot en daarnaast een exclusief schip voor uw gezelschap. Kortom, een leuk en sportief weekend dat voelt als een heerlijk weekendje weg. Berenloop arrangement 2 november – 5 november Programma Vrijdag 2 november Rond 20:00 uur stapt u aan boord en maakt u kennis met de scheepscrew. Na het toewijzen van de hutten is er ruim de tijd om gezellig een drankje te drinken. Zaterdag 3 november Zaterdag kiezen we het ruime sop richting Terschelling. Daarbij geniet u van het…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 uur heet de schipper u van harte welkom aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop! U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren boven de barbecue? Aanleggen bij een van de prachtige Waddeneilanden en de lokale vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook meehelpen het schip over de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen. Rol samen de trossen…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299