Store Baelt

Over de Store Baelt

De wad- en sontvaarder Store Baelt rolde in 1928 als motorkustvaarder onder de naam Drittura van de steigers.

Een rijke geschiedenis tekent het leven van de Store Baelt.
Zo heeft zij onder andere tijdens de oorlog verschillende vrachten voor de geallieerden vervoerd. In 1944 deed het schip mee aan de operatie Neptune, waarbij het schip de stranden van Normandië op D-day moest beschermen tegen duikbommenwerpers.
In de periode die volgde, heeft zij duizenden manschappen van Engeland naar Frankrijk verscheept.

Dankzij een ingrijpende verbouwing in 1994 telt ze vandaag de dag als een van de meest luxe schepen van Rederij Vooruit, waar zij zich in 2002 bij heeft aangesloten.
Met veel plezier zeilt de Store Baelt haar gasten over de Waddenzee en het IJsselmeer.

Direct boeken

Ook de Waddenzee of het IJsselmeer ontdekken met de Store Baelt?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op.

Direct boeken

Zeilschip wad & sontvaarder Store Baelt onder zeil - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Store Baelt

Luxe staat bij dit indrukwekkende schip voorop.
Het prachtig dagverblijf is gedecoreerd met een bijzondere muurschildering en voorzien van tafels van 35000 jaar oud kauri hout, welke zijn ingelegd met notenhouten schaakborden.
Verder kunt u gebruik maken van een groot plasma scherm, een professionele muziekinstallatie, een boordbibliotheek en veel spelletjes.

De Store Baelt beschikt over een bar aan dek.
Bij regen of juist felle zon kan er zelfs een tent worden gespannen, waar wel 100 mensen bescherming tegen de elementen onder kunnen vinden.

In de kombuis bevindt zich een keuken waar u een 6-pits gasstel, oven, koelkast met vriesvak en 2 spoelbakken, een waterkoker en een koffiezetapparaat.
Standaard staat er een biertap tot uw beschikking.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld, deze worden voor afvaart op het schip gezet.

Alle hutten zijn voorzien van wastafels met koud en warm stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw spullen.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig.
U bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • barbecue aanwezig
  • frituurpan aanwezig
  • sauna aan boord

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.570,00
Kort weekend € 3.130,00
Dagtocht € 2.600,00
Midweek € 5.530,00
Week € 8.050,00
3 feestdagen € 4.820,00
4 feestdagen € 5.480,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Store Baelt

Beoordeling
Type schip Wad & Sontvaarder
Capaciteit 50 personen (bij een dagtocht)
36 slaapplaatsen
Lengte 36,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 450,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , , ,

Store Baelt in beeld

Extra informatie over de Store Baelt

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Teambuilding Wilt u een teambuilding bedrijfsuitje organiseren? Dan bent u bij Rederij Vooruit aan het juiste adres! Zeilen is namelijk een zeer geschikte activiteit voor teambuilding en netwerken. Door samen actief te zijn leren we op een relaxte en ongedwongen manier om beter samen te werken. Teambuilding aan boord van een zeilschip Een bedrijfsuitje op het water biedt een keur aan mogelijkheden. Bestaat uw groep uit 20 personen of meer, dan is een zeilwedstrijd op de Waddenzee een echte aanrader! Na een korte uitleg varen we met twee schepen naar de startblokken. Met hulp van de schipper en zijn matroos wordt er van de teams verwacht het schip door pure samenwerking over de finish te zeilen. Denk hierbij aan handelingen zoals bijvoorbeeld het trimmen van de zeilen of het binnenhalen van het anker. Navigeren en daarnaast samen tactisch de koers over zee bepalen. Spectaculaire manoeuvres door de golven maken. Kortom, duidelijke…

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele werkweek of schoolreis organiseren? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Combineer een educatief schoolproject bijvoorbeeld met een avontuur over de Waddenzee of het IJsselmeer. Daarbij wordt het vaarprogramma in overleg gemaakt, u bepaalt dus zelf de invulling zodat u altijd verzekerd bent van een geslaagde week! Zeilen en educatie Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de Waddenzee. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen onderdeel van de les worden gemaakt. Zodoende is er tijdens een zeilkamp veel te zien, maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles bij Ecomare worden gevolgd of met de Waddenvereniging het bijzondere van eb en vloed worden ontdekt. Ga terug in de tijd met een bezoek aan…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299