Store Baelt

Over de Store Baelt

De wad- en Sontvaarder Store Baelt is gebouwd in 1928.
Voorheen voer zij onder de naam Drittura. Na een ingrijpende verbouwing is de Store Baelt sinds 2002 als varend passagiersschip bij Rederij Vooruit in gebruik op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Het vrolijke personeel doet er alles aan om het u zo goed mogelijk naar de zin te maken tijdens uw verblijf. Het luxe schip beschikt over een zeer hoge kindvriendelijke verschansing, een grote bar aan het ruime dek en zelfs een sauna.
Indien nodig kan er een dektent worden geplaatst met gezellige verlichting waar wel 100 mensen onder kunnen staan. Ook staan er tafels aan dek waar u met z’n allen kunt eten. En voor de durfals, klim eens omhoog in de mast met behulp van de trapwanten voor een prachtig uitzicht.

Zeilschip wad & sontvaarder Store Baelt onder zeil - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Store Baelt

Het schip heeft een prachtig dagverblijf met een bijzondere wandschildering en tafels van 35000 jaar oud kauri hout, ingelegd met notenhouten schaakborden. Verder kunt u gebruik maken van een groot plasma scherm , een professionele muziekinstallatie met mengpaneel, een biertap, een boord bibliotheek en veel spelletjes.

In de kombuis bevindt zich een keuken waar u een 6-pits gasstel, oven, koelkast met vriesvak en 2 spoelbakken. U kunt zich aan boord van alle schepen zelf verzorgen, en na een mooie dag zeilen uw eigen maaltijden bereiden. Ook aanwezig in de ruime keuken is een frituurpan, een waterkoker en een koffiezetapparaat.

Alle hutten zijn voorzien van wastafels met koud en warm stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Store Baelt is Harlingen.

Aan boord kunt u alles vinden wat u nodig heeft om de technische kant van het zeilen mee te beleven. We hebben voor u een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter klaargelegd.

In de winterperiode ligt de De Store Baelt aangemeerd in Amsterdam. Vanuit Amsterdam vaart ze tochten en kan ze gebruikt worden als hotelschip.Schipper Heine beschikt ook over een 50 pk rubberboot, waar hij op aanvraag graag met u een rondje in vaart.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.425,00
Kort weekend € 3.100,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.480,00
Week € 8.050,00
3 feestdagen € 4.800,00
4 feestdagen € 5.480,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Store Baelt

Beoordeling
Type schip Wad & Sontvaarder
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
36 slaapplaatsen
Lengte 36,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 450,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , , ,

Store Baelt onderweg

Store Baelt in beeld

Extra informatie over de Store Baelt

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele en spannende werkweek, schoolkamp of schoolreis met uw leerlingen? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Zeilen is al mogelijk met een klas van 10 leerlingen, maar u kunt ook een werkweek organiseren voor leerlingen uit een heel schooljaar. Heeft u een thema voor ogen? Speciale wensen? We maken uw schoolkamp perfect op maat. Zeilen en educatie De Waddenzee is de ideale plek om te zeilen tijdens uw schoolkamp. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen in de lessen worden verwoven. Tijdens een zeilkamp is er veel te zien maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer bijna vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles in het zeehonden-hospitaal van Ecomare worden gevolgd of kunnen kinderen met een expert van de Waddenvereniging het bijzondere van eb…

Lees verder →

Teambuilding Wilt u een teambuilding bedrijfsuitje organiseren? Dan bent u bij Rederij Vooruit aan het juiste adres! Zeilen is namelijk een zeer geschikte activiteit voor teambuilding en netwerken. Door samen actief te zijn leren we op een relaxte en ongedwongen manier om beter samen te werken. Teambuilding aan boord van een zeilschip Een bedrijfsuitje op het water biedt een keur aan mogelijkheden. Bestaat uw groep uit 20 personen of meer, dan is een vaarwedstrijd op de Waddenzee een fantastische ervaring. Na een korte uitleg varen we met twee schepen naar de startblokken. Met hulp van de schipper en zijn matroos wordt er van de teams verwacht het schip door pure samenwerking over de finish te zeilen. Denk hierbij aan handelingen zoals het trimmen van de zeilen of het binnenhalen van het anker. Navigeren en samen tactisch de koers over zee bepalen. Spectaculaire manoeuvres door de woeste golven maken. Duidelijke communicatie en constant…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299