Risico

Over de Risico

In 1895 werd bij scheepswerf van den Adel in Papendrecht de laatste hand gelegd aan zeilklipper Risico.
Gebouwd in de hoogtijdagen van de zeilende vrachtvaart, bewijst ze na dik 120 jaar nog steeds een prima schip te zijn.

Laat u meevoeren door de wind en het tij naar al het moois dat Nederland te bieden heeft.
De geringe diepgang van de Risico zorgt ervoor dat u de Waddenzee optimaal kunt ontdekken, zowel bij laag als hoog water.

Het zeilen is schipper Daan werkelijk met de paplepel ingegoten.
Als zeer fanatieke zeiler en waddenkenner neemt hij u graag mee naar de bijzondere plekken buiten alle toeristische drukte om.

Direct boeken

Ook de Waddenzee of het IJsselmeer ontdekken met de Risico?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op.

Direct boeken

Zeil klipper Risico onder zeil - Rederij Vooruit 04

Aan boord van de Risico

De Risico beschikt over een hoge verschansing, brede gangboorden en veel dekruimte.
Aan dek bevindt zich een grote zitkuip, waar u aan alle kanten een fantastisch uitzicht over het water heeft.
Het dagverblijf in het oude vrachtruim kenmerkt zich door haar hoogte en heeft die heerlijke nostalgische sfeer van vroeger behouden.
Gecombineerd met hedendaagse gemakken zoals een radio, cd-speler, een complete boordbibliotheek en een plank vol spelletjes is het ook benedendeks goed toeven.

De kombuis is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en alle benodigde kookattributen.
Zo kunt u tijdens de zeiltocht gemakkelijk uw eigen ontbijt, lunch en avondeten op tafel zetten.

De slaapcabines zijn allen voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een klein leeslampje en bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Op de bedden hebben wij lakens, beddengoed en een kussen klaargelegd, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen.
Het is echter ook mogelijk dekbedden bij ons te huren voor € 15,00 per stuk.
Gelieve dit een week van tevoren bij ons aan te geven.

Aan boord is een toilet aanwezig en u kunt gebruik maken van een douche.
U bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.220,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.425,00
Midweek € 3.120,00
Week € 4.520,00
3 feestdagen € 2.900,00
4 feestdagen € 3.400,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Risico

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 32 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 22,80 meter
Breedte 5,40 meter
Zeiloppervlakte 210,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , ,

Risico in beeld

Extra informatie over de Risico

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Culinair dagarrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde dagarrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren. In overleg met de bemanning bepaalt u bovendien zelf waar u naartoe wilt zeilen, waarbij de schipper u graag de mooiste plekjes op het water tipt. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Daarnaast hebben wij de handen ineen geslagen met Michelin-Sterren-Restaurant Élevé in Leeuwarden en een smakelijk arrangement voor u samengesteld. Voor een dagtocht met een luxe tintje, raden wij daarom ons culinaire dagarrangement Élevé aan. Kortom, keus genoeg voor de fijnproever! Menu Om 10:00 uur wacht u aan boord van het schip een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los, lichten we het anker en een schitterende zeiltocht over de door u gekozen vaarroute volgt. ’s Middags…

Lees verder →

Zeilen met Pinksteren Het voorjaar leent zich bij uitstek voor het maken van een mooie zeiltocht. Heerlijk in de lentezon het IJsselmeer of de Waddenzee ontdekken. Ga daarom een lang weekend zeilen met Pinksteren! All-inclusive arrangement Pinksteren Speciaal voor Pinksteren hijst de historische klipper Risico de zeilen voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee! Tijdens deze all-inclusive zeiltocht laat de schipper u de mooiste plekken van de Waddenzee zien en zal het u aan niets ontbreken. Bekijk hier het volledige arrangement. Programma Op vrijdagavond stapt u om 20:00 uur in Harlingen aan boord van de Risico. Daar wacht u vervolgens een warm welkom door de schipper en maakt u kennis met de andere vakantiegangers. De rijkelijk gevulde bar leent zich daarbij perfect voor een gezamenlijk drankje. Een goed begin van een gezellig weekend. Na het ontbijt halen we het anker binnen en maken we een prachtige zeiltocht naar het rustieke…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299