Ouderzorg

Over de Ouderzorg

De tjalk Ouderzorg is gebouwd in 1914 op scheepswerf De Piip van de gebroeders Roorda in Drachten.
Na een ingrijpende verbouwing in 1980 is de Ouderzorg bij Rederij Vooruit in gebruik genomen als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer. Doordat het schip weinig diepgang heeft kan het op de meest bijzondere plekken op het wad komen.

Niklas en Anna zijn allebei grote liefhebbers van het wad.
Anna is Ambassadeur van het wad en vertelt tijdens het droogvallen graag verhalen over de bijzondere natuur. En worden er mosselen of kokkels gevonden, of garnalen gevangen? Dan nodigen zij u graag uit deze lekkere zeevruchten te proeven.

Of u nu een dag, weekend of week wilt gaan zeilen, met de Ouderzorg is dit gegarandeerd een succes.
Bekijk ook alle arrangementen en evenementen van Rederij Vooruit.

Zeil tjalk Ouderzorg droogvallen - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Ouderzorg

Het schip heeft een hoge verschansing, brede gangboorden, en veel dekruimte. De mooie grote kuip op het achterdek leent zich prima voor heerlijk relaxen, maar zet u tegelijkertijd ook midden in de actie van het zeilen. Het gezellige dagverblijf is uitgerust met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek, en spelletjes. Op koude dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur benedendeks.

In de scheepskeuken vindt u een 5-pits gasfornuis, een koelkast (100 liter), en een spoelbak. Zo kunt u uw eigen maaltijden bereiden na een mooie dag op het water.

Alle slaaphutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Ouderzorg is Harlingen.

Zelf op de nautische toer? Aan boord hebben we een kompas, GPS, VHF, een verrekijker, en een dieptemeter voor u klaargelegd.

Niklas en Anna doen graag mee aan wedstrijden. U kunt zowel individueel als groep aan boord komen en het wedstrijdgevoel ervaren.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 1.470,00
Kort weekend € 1.220,00
Dagtocht € 920,00
Midweek € 2.110,00
Week € 2.920,00
3 feestdagen € 1.830,00
4 feestdagen € 2.150,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Ouderzorg - Rederij Vooruit

Eigenschappen Ouderzorg

Beoordeling
Type schip Tjalk
Capaciteit 12 personen (bij een dagtocht)
12 slaapplaatsen
Lengte 21,00 meter
Breedte 4,50 meter
Zeiloppervlakte 180,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , ,

Ouderzorg onderweg

Ouderzorg in beeld

Extra informatie over de Ouderzorg

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 uur heet de schipper u van harte welkom aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop! U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren boven de barbecue? Aanleggen bij een van de prachtige Waddeneilanden en de lokale vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook volop meehelpen het schip door de golven van de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen.…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade, onze schepen bieden de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren ook een feestelijke receptie, zakelijke vergadering, bedrijfstraining of teambuilding aan boord van een van onze schepen tot de mogelijkheden. Varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol personeelsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Lekker actief bezig zijn tijdens uw personeelsuitje? Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht, het geluid van de golven en de prachtige uitzichten maken een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper leren u en uw collega’s samen het schip en de zee kennen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Ook een interessante trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand is een…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan traditionele schepen en samen met de schipper bepaalt u zelf de route en de invulling van het weekend. Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met uw reisgenoten. Om de tijd zo goed mogelijk te benutten, zetten we na een korte briefing over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels direct koers naar bijvoorbeeld Terschelling. De vaartijd naar Terschelling bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. ’s Avonds is er nog voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Wat dacht u van paardrijden langs het strand? Of een lange fietstocht door…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299