Mermaid

Over de Mermaid

De Mermaid is een zeer geliefd schip onder de zeilliefhebbers.
Deze prachtige tweemastklipper rolde in 1908 van de steigers, en na een ingrijpende verbouwing heeft ze zich in 1990 als varend passagiersschip bij Rederij Vooruit aangesloten.

De zilte zeelucht door je haren.
Het geluid van het opspattende water tegen de boeg en boven kleurt de lucht roze van de ondergaande zon.
Zeilen is de ideale manier om te onthaasten.
De Waddenzee met zijn eeuwige spel van wolken, wind en water zorgt er voor dat u ontspannen kunt genieten van de tocht.

Of u nu een dag, weekend of week wilt gaan zeilen met klipper Mermaid is dit gegarandeerd een succes.
Bekijk ook onze arrangementen en evenementen.

Zeil klipper Mermaid onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Mermaid

Aan dek bevindt zich een ruime kuip met gemakkelijke banken en een eettafel. De Mermaid beschikt over een hoge reling met brede gangboorden, en veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken. De gezellige gastenruimte is uitgerust met een radio, een cd-speler, een DVD-speler, televisie, een uitgebreide boordbibliotheek, spelletjes en wifi (op aanvraag).
Bovendien kunt u ook gebruik maken van een biertap, en extra fusten bier kunt u eenvoudig bestellen via Rederij Vooruit.

In de kombuis heeft u de mogelijkheid na een mooie dag zeilen uw eigen maaltijden te bereiden. De keuken is uitgerust met een gasstel, een grote oven, 2 koelkasten en een vriesvak.

Alle hutten zijn voorzien van wastafels met warm en koud stromend water, CV, leeslampjes en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven is Harlingen.

In de winterperiode ligt de Mermaid in Kampen.
Van daaruit maakt het schip winterse zeiltochten en kan het worden ingezet als hotelschip.

De stabiliteit van het schip maakt dat het tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen. Tel daar de brede bedden, meerdere zithoeken in het dagverblijf en de zitmogelijkheden in de kuip bij op, en je hebt een schip dat uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.995,00
Kort weekend € 2.800,00
Dagtocht € 1.900,00
Midweek € 4.610,00
Week € 6.920,00
3 feestdagen € 4.550,00
4 feestdagen € 5.160,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Mermaid - Rederij Vooruit

Eigenschappen Mermaid

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 45 personen (bij een dagtocht)
30 slaapplaatsen
Lengte 36,00 meter
Breedte 6,20 meter
Zeiloppervlakte 350,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , ,

Mermaid onderweg

Mermaid in beeld

Extra informatie over de Mermaid

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Horizontoer De Horizontoer is een bijzonder muziek- en theaterfestival op de Wadden. Met maar liefst tien oudhollandse platbodems, 65 optreedlocaties en 100 artiesten wordt het wederom een weergaloos evenement. Van 3 tot 14 augustus 2017 overspoelt het Horizontoer-festival de Waddeneilanden. Tien dagen lang genieten jong en oud van aanstormend talent en beginnende bands van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Betoverend straattheater over de klinkers van de stad. Leuke workshops waar je aan mee kan doen. De optredens zijn voor iedereen gratis of tegen een kleine bijdrage toegankelijk. Artiesten verdringen zich voor een plek in de line up. Want sta je als artiest op Horizontoer, dan heb je serieuze doorbraakpotentie. Het niveau tijdens dit evenement is hoog, echter de sfeer laagdrempelig. Alle optredens zijn in en rondom centrale locaties op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. U hoeft dus nooit ver te kijken om u te laten verrassen door een intiem akoestisch concert, een hilarische…

Lees verder →

Unieke vergaderlocaties Bij de zoektocht naar een geschikte vergaderlocatie denkt u misschien niet zo snel aan een zeilschip. Toch zijn onze schepen unieke vergaderlocaties met vele voordelen. Op een zeilschip is het nuttige met het aangename namelijk uitstekend te combineren. Even in de touwen na een verhitte discussie? De standpunten te ver uit elkaar? Samenwerken aan boord bevordert de teamspirit en geeft net even weer een andere kijk op de materie. Ook geeft het uw personeel naderhand blijvende stof om over te praten, vergaderen op een klassieke klipper is immers niet iets dat je dagelijks doet. Combineer uw vergadering of bedrijfstraining ook eens met een leuke en ontspannen zeiltocht over de Waddenzee of het IJsselmeer. Op deze manier vallen de kosten buiten de sinds 2015 verplichte werkkostenregeling (WKR). Faciliteiten aan boord Onze schepen zijn qua inrichting en afwerking prima geschikt voor een dag vergaderen en beloven u daarom een effectieve…

Lees verder →

Een lang weekend of een kort weekend zeilen, bij Rederij Vooruit is alles mogelijk! Geniet van een heerlijk weekend zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. U hebt de keuze uit een aantal verschillende zeilschepen. En voor elke groep is er een geschikt schip. U kunt kiezen uit een van de volgende opties voor een weekend zeilen, waarvan de tijden in overleg aangepast kunnen worden: Een lang weekend zeilen: Van vrijdag 20.00 uur tot zondag 17.00 uur. Een short zeil weekend: Van vrijdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur of van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur. Hieronder leest u een aantal suggesties voor een onvergetelijk weekendje zeilen. En wilt u meer informatie? Bel of vul het contactformulier in. Een weekend zeilen vanuit Harlingen U komt op vrijdagavond of eventueel zaterdagmorgen aan boord. We ontvangen de gasten, wijzen de hutten aan en maken kort kennis met elkaar. De zaterdag…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299