Mercurius

Over de Mercurius

Met de Mercurius is het steevast zeilen met volle zeilen!
Deze indrukwekkende tjalk is gebouwd in het jaar 1885, wat haar een van de oudste schepen van Rederij Vooruit maakt. Men zou kunnen zeggen dat deze oude dame door de jaren heen alle havens van Nederland inmiddels wel al eens heeft gezien. Daardoor draagt zij een zeer rijke geschiedenis vol mooie verhalen met zich mee.
In de winter van 2008 is de Mercurius prachtig gerenoveerd, maar desondanks de aanpassingen heeft ze haar scheepse gezelligheid behouden.

Geniet optimaal van een prachtige en onvergetelijke zeiltocht over de Friese wateren of het IJsselmeer.
Kortom, tot rust komen en onthaasten doet u aan boord van de Mercurius.

Zeil tjalk Mercurius onder zeil bij Brandarisrace - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Mercurius

Het schip beschikt over brede gangboorden met een hoge reling, en is daarom uitermate geschikt voor kleine kinderen. Bovendeks kunt u heerlijk in het zonnetje zitten, en met de wind in de haren over het glinsterende water uitkijken.
Het sfeervolle dagverblijf is ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur benedendeks, waardoor er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Mercurius kan worden gevaren.

In de scheepskeuken kunt u gebruik maken van een gasstel, een oven, 4 grote kookvlammen, een koelkast, 2 spoelbakken, alle benodigde keukenattributen, diverse potten en pannen, bestek, servies en glazen. Zo kunt u voorzien van alle gemakken en in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden na een heerlijke dag op het water.

Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bovendien zijn er in elke cabine comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen voor u aan boord gelegd.
U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Nederlands, Duits en Engels.

De thuishaven van de Mercurius is Harlingen.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 1.800,00
Kort weekend € 1.450,00
Dagtocht € 1.210,00
Midweek € 2.520,00
Week € 3.600,00
3 feestdagen € 2.230,00
4 feestdagen € 2.600,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Mercurius

Beoordeling
Type schip Tjalk
Capaciteit 25 personen (bij een dagtocht)
18 slaapplaatsen
Lengte 23,00 meter
Breedte 5,00 meter
Zeiloppervlakte 200,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , ,

Mercurius onderweg

Mercurius in beeld

Extra informatie over de Mercurius

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Groepsaccommodatie Friesland Bent u op zoek naar een groepsaccommodatie in Friesland? Onze schepen kunnen worden ingezet als drijvend hotel en meren af waar het u uitkomt! Tijdens bijvoorbeeld evenementen, congressen en festivals zorgen wij voor een drijvend onderkomen en dragen wij bij aan een unieke beleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Oerol op Terschelling, Noorderslag of het grootse Into The Great Wide Open op Vlieland. Ook als groepsaccommodatie voor gezellige teamuitjes, personeelsfeesten of teambuilding projecten op een van de schitterende Waddeneilanden zijn onze zeilschepen uitermate geschikt. Overnachting en overtocht naar een Waddeneiland Bent u van plan met uw personeelsvereniging, vriendenclub of sportclub naar een van de eilanden te gaan? Dan kunt u bij ons terecht voor uw eigen veerboot en hotel, die gedurende de gehele periode tot uw beschikking blijft. Aan boord van elk schip heeft u bovendeks voldoende ruimte om lekker de benen te strekken. Wordt het buiten te koud, dan is het…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299