Mercurius

Over de Mercurius

In 1885 werd de laatste hand gelegd aan de indrukwekkende tjalk Mercurius, wat haar een van de oudste schepen van Rederij Vooruit maakt.
Bij de renovatie in 2008 stond het behoud van scheepse gezelligheid voorop, waardoor het schip na de nodige aanpassingen nog altijd de sfeer van vroeger ademt.

Geniet optimaal van een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese wateren.
Kortom, tot rust komen en onthaasten doet u aan boord van de Mercurius.

Direct boeken

Ook lekker zeilen met de Mercurius?
Neemt u voor meer informatie of boekingen gerust contact met ons op.

Direct boeken

Zeil tjalk Mercurius onder zeil bij Brandarisrace - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Mercurius

Het schip beschikt over brede gangboorden met een hoge reling en is daarom uitermate geschikt voor een zeilvakantie met kleine kinderen.
Bovendeks kunt u heerlijk in het zonnetje zitten en met de wind in de neus over het glinsterende water turen.
Het sfeervolle dagverblijf is ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.
Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur benedendeks. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Mercurius worden gevaren.

In de scheepskeuken kunt u gebruik maken van een fornuis, een oven, een koelkast, 2 spoelbakken, alle benodigde keukenattributen en servies.
Zo kunt u tijdens de zeiltocht zelf ontbijt, lunch en avondeten uit de kombuis toveren.
Voor een extra feestelijk tintje kunt u ook een biertap aan boord laten zetten.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk worden besteld bij Rederij Vooruit, deze worden voor afvaart op het schip gebracht.

Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bovendien liggen er in elke cabine comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen voor u klaar.
U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen, of huurt deze voor € 15,00 per stuk bij Rederij Vooruit.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Nederlands, Duits en Engels

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 1.860,00
Kort weekend € 1.450,00
Dagtocht € 1.210,00
Midweek € 2.600,00
Week € 3.700,00
3 feestdagen € 2.310,00
4 feestdagen € 2.680,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Mercurius

Beoordeling
Type schip Tjalk
Capaciteit 25 personen (bij een dagtocht)
18 slaapplaatsen
Lengte 23,00 meter
Breedte 5,00 meter
Zeiloppervlakte 200,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , ,

Mercurius in beeld

Extra informatie over de Mercurius

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Groepsaccommodatie Friesland Bent u op zoek naar een groepsaccommodatie in Friesland? Wij zetten onze schepen graag in als drijvend onderkomen en meren af waar het u uitkomt! Tijdens evenementen en festivals zorgen wij voor een unieke slaapplaats en een onvergetelijke ervaring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Oerol op Terschelling, Noorderslag of het grootse Into The Great Wide Open op Vlieland. Ook als groepsaccommodatie voor bedrijfsuitjes of personeelsfeesten op een van de schitterende Waddeneilanden zijn onze zeilschepen uitermate geschikt. Overnachting en overtocht naar een Waddeneiland Bent u van plan met uw personeelsvereniging, vriendenclub of sportclub naar een van de eilanden te gaan? Dan kunt u bij ons terecht voor uw eigen veerboot en hotel, welke gedurende de gehele periode tot uw beschikking blijft. Aan boord heeft u bovendeks voldoende ruimte om de benen te strekken. Wordt het buiten te koud, dan is het ook in het sfeervolle dagverblijf goed toeven en kunt u de CV omhoog…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299