Maxima

Over de Maxima

Een straffe bries die het grootzeil en de fok bol doet staan.
Met de zilte lucht en de onmiskenbare geur van vrijheid in de neus, snijdt u met de boeg door de glinsterende golven.
Dat is zeilen met de Maxima.

Schipper Olav Stig neemt u mee op avontuur.
Door de geringe diepgang van de oude Hasselteraak uit 1903, zeilt deze ervaren Zweedse zeeman u met ongekende snelheid langs de meest bijzondere plekken die de Waddenzee te bieden heeft.

Direct boeken

Ook lekker weg met de Maxima?
Neemt u voor meer informatie of boekingen gerust contact met ons op.

Direct boeken

Aan boord van de Maxima

Het schip beschikt over een hoge verschansing en brede gangboorden, dus een ideale keus als u met kleine kinderen reist.
Daarnaast biedt de Maxima veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken en bij slecht weer of felle zon kan er in een handomdraai een tent over de kuip worden gespannen.
In het knusse dagverblijf kunt u gebruik maken van een radio, een cd-speler, de uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes.
Bovendien kunt u op gure dagen de CV aanzetten voor een aangename temperatuur benedendeks, dit betekent dat er ook in de herfst en winter prima met de Maxima op uit kan worden getrokken.

De scheepshutten zijn allen voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.

In de kombuis bevindt zich een royaal gasfornuis, een oven, een koelkast (200 L), een vriesvak (20 L) en een spoelbak.
Zo kunt u tijdens uw zeiltocht in alle comfort uw eigen ontbijt, lunch en avondeten op tafel toveren.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Nederlands, Duits en Engels
  • Schipper Olav Stig doet graag mee aan zeilwedstrijden en heeft inmiddels meerdere titels op zijn naam staan.
    Het zeilersbloed stroomt hem door de aderen, want al op 17-jarige leeftijd stak hij met zijn zelfgebouwde zeilboot de Atlantische oceaan over.
    De talloze wedstrijden en spannende tochten die Olav heeft gevaren, zorgen voor uiterst boeiende gespreksstof op het achterdek.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.290,00
Kort weekend € 2.150,00
Dagtocht € 1.450,00
Midweek € 3.150,00
Week € 4.690,00
3 feestdagen € 3.190,00
4 feestdagen € 3.490,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Maxima - Rederij Vooruit

Eigenschappen Maxima

Beoordeling
Type schip Hasselter aak
Capaciteit 25 personen (bij een dagtocht)
18 slaapplaatsen
Lengte 22,85 meter
Breedte 4,73 meter
Zeiloppervlakte 240,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , ,

Maxima in beeld

Extra informatie over de Maxima

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299