Mare Marieke

Over de Mare Marieke

De klipper Mare Marieke is in 1880 bij Rijker in Rotterdam gebouwd.
Zij is hiermee het oudste schip van de Rederij Vooruit vloot. Het schip is gebouwd om zeilend de Rijn te kunnen bevaren met lading, ook tegen de stroom in. Hierdoor heeft de Mare Marieke een snelle romp, wat tegenwoordig weer in haar voordeel werkt tijdens het zeilen van wedstrijden.

De originele naam van de Mare Marieke was Adriane Dirkje (1921) en later werd ze omgedoopt tot Leny (1955).

Na een ingrijpende verbouwing is de Mare Marieke sinds 1996 bij Rederij Vooruit en in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Zeil klipper Mare Marieke droogvallen - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Mare Marieke

Het schip beschikt over een hoge verschansing en brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee en het uitzicht te kunnen genieten. In het prachtige dagverblijf vindt u een radio, cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes. Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek.

De scheepskeuken is van alle gemakken voorzien, zo kunt u zelf in alle comfort uw maaltijden bereiden. U heeft een royaal 6-pits gasfornuis tot uw beschikking en verder is de kombuis uitgerust met een grote koelkast, een vriezer en 2 spoelbakken.
Om het feest compleet te maken staat er ook een biertap aan boord. Extra fusten bier kunnen gemakkelijk via Rederij Vooruit worden besteld.

De slaaphutten zijn allen voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, stopcontacten, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Alle hutten zijn individueel afsluitbaar door middel van een hotelslot.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Mare Marieke is Harlingen.

Zelf op de nautische toer?
Wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker, en een dieptemeter voor u klaargelegd.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 2.900,00
Dagtocht € 2.000,00
Midweek € 4.905,00
Week € 7.310,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Mare Marieke - Rederij Vooruit

Eigenschappen Mare Marieke

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 45 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 36,00 meter
Breedte 6,60 meter
Zeiloppervlakte 420,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , ,

Mare Marieke onderweg

Mare Marieke in beeld

Extra informatie over de Mare Marieke

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Oerol festival Van 9 t/m 18 juni staat Terschelling weer volledig op z’n kop tijdens het fantastische Oerol festival! Bent u van plan met een groep naar Oerol te gaan? Bij Rederij Vooruit huurt u al een zeilschip voor gezelschappen vanaf 10 personen. Door het schip als hotelboot in te zetten heeft u direct zowel de overtocht als uw verblijf in een klap geregeld. Geen gedoe met lekkende tenten en ellenlange wachtrijen voor de campingdouche. Aan boord beschikt u over comfortabele bedden en schone sanitaire voorzieningen. Het festivalseizoen gaat weer beginnen! Een onvergetelijk festival Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt. Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en met de zilte wind in de haren bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Gezellig met elkaar op het dek over de Waddenzee turen. Genieten van een paar…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend aan boord en allerlei bizarre activiteiten ondernemen voor hij de ring om de vinger krijgt en als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat uiteraard voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) de vrijgezel voor iedereen een ei laten bakken in de kombuis of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van…

Lees verder →

Een lang weekend of een kort weekend zeilen, bij Rederij Vooruit is alles mogelijk! Geniet van een heerlijk weekend zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. U hebt de keuze uit een aantal verschillende zeilschepen. En voor elke groep is er een geschikt schip. U kunt kiezen uit een van de volgende opties voor een weekend zeilen, waarvan de tijden in overleg aangepast kunnen worden: Een lang weekend zeilen: Van vrijdag 20.00 uur tot zondag 17.00 uur. Een short zeil weekend: Van vrijdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur of van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur. Hieronder leest u een aantal suggesties voor een onvergetelijk weekendje zeilen. En wilt u meer informatie? Bel of vul het contactformulier in. Een weekend zeilen vanuit Harlingen U komt op vrijdagavond of eventueel zaterdagmorgen aan boord. We ontvangen de gasten, wijzen de hutten aan en maken kort kennis met elkaar. De zaterdag…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299