Manna

Over de Manna

De tweemastklipper Manna is in 1897 in Ouderkerk aan de IJssel te water gelaten en deed tot bijna de jaren 60 dienst in de binnenvaart op de grote rivieren.
In 1992 is de Manna volledig tot passagiersschip verbouwd, maar nog steeds pronkt zij met haar authentieke uiterlijk en haar kenmerkende liggende stuurwiel. In tijden waar modernisatie en techniek hoogtij vieren, proberen schipper Roel en zijn vrouw Viola de traditionele identiteit van dit fraaie schip te behouden.
Zij mag zich dan ook met trots een “zeilend monument” noemen.

Of u nu een dag, weekend of week wilt gaan zeilen, met de Manna is dit gegarandeerd een succes.
Bekijk ook alle arrangementen en evenementen van Rederij Vooruit.

Zeil klipper Manna - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Manna

Aan dek kunt u plaats nemen in de comfortabele zithoek, waar als u het wenst ook een tafel geplaatst kan worden.
Wilt u gewoon lekker in de zon liggen en van de zilte lucht en de kabbelende zee genieten? Op het ruime dek vindt u ongetwijfeld een heerlijk plekje.

Benedendeks wordt men verrast door een bijzonder ruim dagverblijf, waar een piano en een bar extra sfeer toevoegen. Het ideale vertrek om na te genieten van een prachtige zeildag, voor een bijeenkomst, een vergadering of om gewoon gezellig bij elkaar te zitten. U kunt hier tevens gebruik maken van de CV, een biertap, een radio met cd-speler, de uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes.

Vanuit de kombuis kan men direct naar buiten kijken. U kunt hier gebruik maken van een gasfornuis, een oven, twee koelkasten en een vaatwasser.

De slaaphutten beschikken allen over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje, en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

 

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Manna is Harlingen.

Ook aan boord aanwezig zijn een kompas, GPS, VHF, AIS, een verrekijker, een dieptemeter en een bijboot.

In de winterperiode kan het schip worden gebruikt als mobiele hotelaccommodatie, vergaderruimte of voor een winterse zeilreis.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 3.000,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.005,00
Week € 7.500,00
3 feestdagen € 4.750,00
4 feestdagen € 5.200,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Manna - Rederij Vooruit

Eigenschappen Manna

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 42,00 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 470,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Manna onderweg

Manna in beeld

Extra informatie over de Manna

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Familie zeiltocht Van 29 juli tot en met 4 augustus staat er bij de tweemastklipper Manna weer een familie zeiltocht op het programma. Leer tijdens deze mini-vakantie alles over zeilen. Ervaring is niet nodig, want schipper Roel leert u met plezier alle kneepjes van het vak. Help bijvoorbeeld eens met het lichten van het anker, het bijstellen van de zeilen, of neem plaats achter het roer en vaar zelf het schip door de brekende golven van de Waddenzee. Beleef naast zeilen bijvoorbeeld ook de unieke ervaring van droogvallen op het Wad! Bij eb trekt de zee zich terug en zakt het schip langzaam tot op de zandbank naar beneden, om daar te blijven liggen tot vloed haar weer op komt halen. Stap vervolgens van boord en loop lekker met je blote voeten door de koele modder. Ga er met een emmer op uit om krabbetjes te vangen. Of ga met…

Lees verder →

Eilandvijfdaagse Vijf dagen lang op pad met elke dag een ander Waddeneiland als bestemming. Dat is de Eilandvijfdaagse. Zowel wandelend als op de fiets of step ontdekt u de verschillende eilanden en haar prachtige natuur. Onze schepen varen van het ene punt van het eiland waar u bent afgezet naar het andere punt om u later die dag weer op te halen. Vervolgens begint de reis naar het volgende eiland en terwijl u zeilt, schuift u ondertussen aan voor een heerlijk diner. De Eilandvijfdaagse bestaat uit 3 verschillende edities: Haveneditie fietsen en steppen 2 juni – 9 juni Natuureditie wandelen en fietsen 25 juni – 2 juli Haveneditie wandelen 4 augustus – 11 augustus Te voet, per fiets of per step Haveneditie fietsen en steppen Een mooie, afwisselende tocht over alle bewoonde Waddeneilanden. Aan boord van het schip beleeft u de unieke natuur van de Waddenzee met zijn sterke eb en vloed en op…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan prachtige, traditionele zeilschepen. Het wordt een heerlijk weekendje weg. Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met elkaar. U krijgt hierna van de schipper een korte workshop over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels, en vervolgens zetten we koers naar bijvoorbeeld het aanlokkelijke Terschelling. De vaartijd bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Tijdens een verkort weekeinde is een bezoek aan Vlieland of Texel natuurlijk ook mogelijk; in overleg met de kapitein kan er een programma worden opgesteld en kiest u zelf welke wateren zullen worden bevaren. ’s Avonds is het tijd…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299