Manna

Over de Manna

De tweemastklipper Manna is in 1897 in Ouderkerk aan de IJssel te water gelaten en deed tot de jaren 60 dienst in de binnenvaart op de grote rivieren.
In 1992 is de Manna volledig tot passagiersschip verbouwd, maar tot op heden pronkt zij nog steeds met haar authentieke uiterlijk en kenmerkende liggende stuurwiel.

In tijden waar modernisatie en techniek hoogtij vieren, behouden schipper Roel en zijn vrouw Viola de traditionele identiteit van deze prachtige oude dame.

Met trots een zeilend monument te noemen.

Direct boeken

Ook heerlijk zeilen met de Manna?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Manna - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Manna

Aan dek kunt u heerlijk relaxen in de comfortabele zithoek, waar voor de gezelligheid ook een tafel kan worden geplaatst.
Lekker in de zon liggen en van de zilte lucht en kabbelende zee genieten. Of simpelweg van het adembenemende uitzicht over de Waddenzee of het IJsselmeer genieten.

Benedendeks wordt men verrast door een bijzonder ruim dagverblijf, waar een piano en een bar extra sfeer toevoegen. Bovendien kunt U hier gebruik maken van een radio met cd-speler, de uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol bordspelletjes.
Op gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, zo kan er ook tijdens de koudere seizoenen prima met de Manna worden gezeild.

Vanuit de kombuis heeft men goed zicht naar buiten.
De keuken is uitgerust met een gasfornuis, een oven, twee koelkasten, een vaatwasser, alle nodige kookattributen, bestek en servies.
Tevens staat er standaard een biertap in de salon.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk bij Rederij Vooruit worden besteld en worden voor afvaart aan boord gezet.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Ook zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • voor het nautische tintje hebben wij een kompas, GPS, VHF, AIS, een verrekijker en een dieptemeter klaargelegd

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.425,00
Kort weekend € 3.000,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.100,00
Week € 7.500,00
3 feestdagen € 4.750,00
4 feestdagen € 5.400,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Manna - Rederij Vooruit

Eigenschappen Manna

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
32 - 34 slaapplaatsen
Lengte 42,00 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 470,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Manna in beeld

Extra informatie over de Manna

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Short weekend Terschelling Er last minute tussenuit naar Terschelling! Stap aan boord bij klipper Manna, beleef een fantastische zeiltocht over de Waddenzee en laat je daarnaast verrassen door het eiland Terschelling. Let wel; het short weekend gaat echter alleen door bij een minimale deelname van 15 personen. Short weekend Terschelling 5 mei – 6 mei Aan boord Het echte zeilen ervaart u vanuit de ruime kuip van klipper Manna. Geniet hier met de wind in de haren van het schitterende uitzicht! Benedendeks vindt u een knus dagverblijf, waar een grote bar en daarnaast een piano extra sfeer toevoegen. Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV en een leeslampje. Tevens kunt u aan boord gebruik maken van 3 toiletten en 3 douches. Programma Zaterdag 5 mei Zaterdagochtend bent u om 10:30 uur van harte welkom aan boord. We hijsen de zeilen en varen we richting het mooie…

Lees verder →

Eilandvijfdaagse Vijf dagen lang op pad met elke dag een ander Waddeneiland als bestemming. De Eilandvijfdaagse bestaat uit 3 verschillende edities, u heeft dus keus genoeg! Zowel wandelend als op de fiets ontdekt u de eilanden en daarbij de prachtige natuur. Onze schepen varen van het ene punt naar het andere, om u later die dag weer op te halen. Vervolgens begint de reis naar het volgende eiland en terwijl u zeilt, schuift u ondertussen aan voor een heerlijk diner. Kortom, een heerlijke week weg op de Waddenzee. Eilandvijfdaagse Natuureditie  29 april – 6 mei 2018 24 juni – 1 juli 2018 Eilandvijfdaagse Zomereditie  27 juli -3 augustus 2018 Eilandvijfdaagse Paint a Picture 3 augustus – 5 augustus 2018 Voor elk wat wils Eilandvijfdaagse Zomereditie Een afwisselende tocht over alle bewoonde Waddeneilanden en daarnaast volop genieten van zeilen. Aan boord van het schip beleeft u de unieke natuur van de Waddenzee en daarbij ontdekt u…

Lees verder →

Oerol individueel weekend arrangement Het is ook mogelijk een individueel arrangement voor Oerol 2018 te boeken. Onze imposante klippers Manna en Averechts en Suydersee zeilen u graag naar Terschelling en zullen gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Weekend Manna  15 juni – 17 juni Weekend Suydersee 15 – 17 juni Weekend Averechts  22 juni – 24 juni Programma Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral van al het moois dat het eiland…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299