Manna

Over de Manna

De tweemastklipper Manna is in 1897 in Ouderkerk aan de IJssel te water gelaten en deed tot de jaren 60 dienst in de binnenvaart op de grote rivieren.
In 1992 is de Manna volledig tot passagiersschip verbouwd, maar tot op heden pronkt zij nog steeds met haar authentieke uiterlijk en kenmerkende liggende stuurwiel.

In tijden waar modernisatie en techniek hoogtij vieren, behouden schipper Roel en zijn vrouw Viola de traditionele identiteit van deze prachtige oude dame.

Met trots een zeilend monument te noemen.

Direct boeken

Ook heerlijk zeilen met de Manna?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Manna - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Manna

Aan dek kunt u heerlijk relaxen in de comfortabele zithoek, waar voor de gezelligheid ook een tafel kan worden geplaatst.
Lekker in de zon liggen en van de zilte lucht en kabbelende zee genieten. Of simpelweg van het adembenemende uitzicht over de Waddenzee of het IJsselmeer genieten.

Benedendeks wordt men verrast door een bijzonder ruim dagverblijf, waar een piano en een bar extra sfeer toevoegen. Bovendien kunt U hier gebruik maken van een radio met cd-speler, de uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol bordspelletjes.
Op gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, zo kunt u ook tijdens de koudere seizoenen prima met de Manna zeilen.

Vanuit de kombuis heeft men goed zicht naar buiten.
De keuken is uitgerust met een gasfornuis, een oven, twee koelkasten, een vaatwasser, alle nodige kookattributen, bestek en servies.
Tevens staat er standaard een biertap in de salon.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk bij Rederij Vooruit worden besteld en worden voor afvaart aan boord gezet.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Ook zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • voor het nautische tintje hebben wij een kompas, GPS, VHF, AIS, een verrekijker en een dieptemeter klaargelegd

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.500,00
Kort weekend € 3.000,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.260,00
Week € 7.790,00
3 feestdagen € 4.880,00
4 feestdagen € 5.550,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Manna - Rederij Vooruit

Eigenschappen Manna

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
32 - 34 slaapplaatsen
Lengte 42,00 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 470,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Manna in beeld

Extra informatie over de Manna

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Oerol 2019 (weekend) Het is ook mogelijk een individueel arrangement voor Oerol 2019 te boeken. De imposante klipper Suydersee zeilt u graag naar Terschelling en zal gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Oerol weekend 14 – 16 juni 2019 Programma Vrijdag 14 juni Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral van al het moois dat het eiland u te bieden heeft. Na een lange festivaldag wandelt u terug naar het schip…

Lees verder →

Familie zeiltocht Manna Ook in 2019 organiseert tweemastklipper Manna weer een gezellige familie zeiltocht! Tijdens deze mini-vakantie komt u alles te weten over zeilen, want schipper Roel leert u met plezier alle kneepjes van het vak. Help bijvoorbeeld eens met het lichten van het anker of neem plaats achter het roer. Naast zeilen gaan we natuurlijk ook droogvallen! Stap vervolgens van boord en ga met z’n allen een eind wadlopen. Of zoek krabbetjes en mosselen rondom het schip. Kortom, even heerlijk weg met de familie! Familie zeiltocht Zodra wij een nieuwe datum hebben voor de familie zeiltocht, zetten wij deze online. Aan boord Klipper Manna heeft een ruim en gezellig dagverblijf, waar een uitgebreide bar en daarnaast zelfs een piano extra sfeer toevoegen. Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV en een leeslampje. Sanitair is aan boord aanwezig. Programma Zondag Om 20:00 uur stapt u aan boord…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299