Manna

Over de Manna

De tweemastklipper Manna is in 1897 in Ouderkerk aan de IJssel te water gelaten en deed tot de jaren 60 dienst in de binnenvaart op de grote rivieren.
In 1992 is de Manna volledig tot passagiersschip verbouwd, maar tot op heden pronkt zij nog steeds met haar authentieke uiterlijk en kenmerkende liggende stuurwiel.

In tijden waar modernisatie en techniek hoogtij vieren, behouden schipper Roel en zijn vrouw Viola de traditionele identiteit van deze prachtige oude dame.

Met trots een zeilend monument te noemen.

Zeil klipper Manna - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Manna

Aan dek kunt u heerlijk relaxen in de comfortabele zithoek, waar voor de gezelligheid ook een tafel kan worden geplaatst.
Lekker in de zon liggen en van de zilte lucht en kabbelende zee genieten. Of simpelweg van het adembenemende uitzicht over de Waddenzee of het IJsselmeer genieten.

Benedendeks wordt men verrast door een bijzonder ruim dagverblijf, waar een piano en een bar extra sfeer toevoegen. Bovendien kunt U hier gebruik maken van een radio met cd-speler, de uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol bordspelletjes.
Op gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, zo kan er ook tijdens de koudere seizoenen prima met de Manna worden gezeild.

Vanuit de kombuis heeft men goed zicht naar buiten.
De keuken is uitgerust met een gasfornuis, een oven, twee koelkasten, een vaatwasser, alle nodige kookattributen, bestek en servies.
Tevens staat er standaard een biertap in de salon.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk bij Rederij Vooruit worden besteld en worden voor afvaart aan boord gezet.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Ook zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • voor het nautische tintje hebben wij een kompas, GPS, VHF, AIS, een verrekijker en een dieptemeter klaargelegd

Direct boeken

Ook heerlijk zeilen met de Manna?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 3.000,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.005,00
Week € 7.500,00
3 feestdagen € 4.750,00
4 feestdagen € 5.200,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Manna - Rederij Vooruit

Eigenschappen Manna

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
32 -34 slaapplaatsen
Lengte 42,00 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 470,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Manna onderweg

Manna in beeld

Extra informatie over de Manna

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Familie zeiltocht Van 29 juli tot en met 4 augustus staat er bij de tweemastklipper Manna weer een familie zeiltocht op het programma. Leer tijdens deze mini-vakantie alles over zeilen. Ervaring is niet nodig, want schipper Roel leert u met plezier alle kneepjes van het vak. Help bijvoorbeeld eens met het lichten van het anker, het bijstellen van de zeilen, of neem plaats achter het roer en vaar zelf het schip door de brekende golven van de Waddenzee. Beleef naast zeilen bijvoorbeeld ook de unieke ervaring van droogvallen op het Wad! Bij eb trekt de zee zich terug en zakt het schip langzaam tot op de zandbank naar beneden, om daar te blijven liggen tot vloed haar weer op komt halen. Stap vervolgens van boord en loop lekker met je blote voeten door de koele modder. Ga er met een emmer op uit om krabbetjes te vangen. Of ga met…

Lees verder →

Eilandvijfdaagse Vijf dagen lang op pad met elke dag een ander Waddeneiland als bestemming. Dat is de Eilandvijfdaagse. Zowel wandelend als op de fiets of step ontdekt u de verschillende eilanden en haar prachtige natuur. Onze schepen varen van het ene punt van het eiland waar u bent afgezet naar het andere punt om u later die dag weer op te halen. Vervolgens begint de reis naar het volgende eiland en terwijl u zeilt, schuift u ondertussen aan voor een heerlijk diner. De Eilandvijfdaagse bestaat uit 3 verschillende edities: Eilandvijfdaagse Fietsen  2 juni – 9 juni Eilandvijfdaagse Natuureditie  25 juni – 2 juli Eilandvijfdaagse Wandelen/Fietsen 4 augustus – 11 augustus Te voet, per fiets of per step Eilandvijfdaagse Fietsen Een mooie, afwisselende tocht over alle bewoonde Waddeneilanden. Aan boord van het schip beleeft u de unieke natuur van de Waddenzee met zijn sterke eb en vloed en op de fiets of step ontdekt u iedere dag…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan traditionele schepen en samen met de schipper bepaalt u zelf de route en de invulling van het weekend. Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met uw reisgenoten. Om de tijd zo goed mogelijk te benutten, zetten we na een korte briefing over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels direct koers naar bijvoorbeeld Terschelling. De vaartijd naar Terschelling bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. ’s Avonds is er nog voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Wat dacht u van paardrijden langs het strand? Of een lange fietstocht door…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299