Lauwerszee

Over de Lauwerszee

Eenmastklipper Lauwerszee rolde in 1915 bij Boot ten Vrijenban van de steigers.
Aart en Anna zijn sinds 2012 trotse eigenaren van deze statige dame en heten u van harte welkom op hun prachtige schip.

Het schip beschikt over zeer goede zeileigenschappen.
Daarnaast heeft ze een karakteristieke scheepse uitstraling, gecombineerd met alle gemakken van deze tijd.

Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, kiest voor actief meezeilen. Ervaring is niet vereist, de schipper en crew leren u graag de fijne kneepjes van het vak.
Wanneer relaxen aan dek echter meer uw voorkeur heeft, dan neemt u heerlijk plaats in de gezellige kuip.
Bovendien kan er bij slechter weer of juist felle zon een deel van het dek worden overdekt met een tent, zo kunt u altijd optimaal van het zeilen genieten!

Direct boeken

Ook lekker zeilen met de Lauwerszee?
Neemt u voor meer informatie of boekingen gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Lauwerszee

Het schip heeft een hoge verschansing, brede gangboorden en veel dekruimte om de benen te kunnen strekken.
In het dagverblijf vindt u een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol bordspelletjes.
Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, zo kan er ook in de herfst en winter prima met de Lauwerszee worden gevaren.

Het schip beschikt over een goed uitgeruste open keuken met een royaal gasfornuis, een elektrische oven, 2 koelkasten, een vriezer, een vaatwasser, een koffiemachine, de nodige kookattributen en servies.
Zo kunt u tijdens uw zeiltocht in alle comfort uw eigen ontbijt, lunch en avondeten bereiden.

Alle hutten zijn voorzien van een grote wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Op alle bedden hebben wij een dekbed en een kussen voor u klaargelegd.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • dekbedden zijn bij de prijs inbegrepen
  • gratis WiFi
  • scheepsteckel Mia reist ook mee aan boord

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.435,00
Kort weekend € 2.335,00
Dagtocht € 1.725,00
Midweek € 3.400,00
Week € 4.720,00
3 feestdagen € 3.225,00
4 feestdagen € 3.975,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Lauwerszee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 36 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 26,00 meter
Breedte 5,80 meter
Zeiloppervlakte 300,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , ,

Lauwerszee in beeld

Extra informatie over de Lauwerszee

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele werkweek of schoolreis organiseren? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Combineer een educatief schoolproject bijvoorbeeld met een avontuur over de Waddenzee of het IJsselmeer. Daarbij wordt het vaarprogramma in overleg gemaakt, u bepaalt dus zelf de invulling zodat u altijd verzekerd bent van een geslaagde week! Zeilen en educatie Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de Waddenzee. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen onderdeel van de les worden gemaakt. Zodoende is er tijdens een zeilkamp veel te zien, maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles bij Ecomare worden gevolgd of met de Waddenvereniging het bijzondere van eb en vloed worden ontdekt. Ga terug in de tijd met een bezoek aan…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend allerlei bizarre activiteiten te ondernemen voordat hij als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat natuurlijk voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van Jan Smit, ABBA etc. Wij denken graag met u mee voor de perfecte bachelor party voor mannen en natuurlijk ook voor de…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan traditionele schepen en samen met de schipper bepaalt u zelf de route en de invulling van het weekend. Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met uw reisgenoten. Om de tijd zo goed mogelijk te benutten, zetten we na een korte briefing over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels direct koers naar bijvoorbeeld Terschelling. De vaartijd naar Terschelling bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. ’s Avonds is er nog voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Wat dacht u van paardrijden langs het strand? Of een lange fietstocht door…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299