Josina Elisabeth

Over de Josina Elisabeth

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900.
Na een grondige verbouwing heeft de Josina Elisabeth zich in 1995 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip.

Snuif de zilte lucht op van de woelige Waddenzee.
Geniet van al het moois dat het IJsselmeer te bieden heeft.
Breng een bezoekje aan de prachtige Friese eilanden en meer af om op gehuurde fietsen de duinen te verkennen.

De Josina Elisabeth is een snelle en sportieve zeiler, maar tegelijkertijd ook comfortabel en stabiel.
Een historisch varend monument, welke zonder twijfel garant staat voor onvergetelijke tochten en blijvende herinneringen.

Direct boeken

Ook zeilen met de Josina Elisabeth?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Josina Elisabeth onder zeil - Rederij Vooruit 03

Aan boord van de Josina Elisabeth

Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, wat het een zeer veilig schip maakt en daarmee uitermate geschikt voor kleine kinderen. Veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten maken het plaatje compleet.
Onderdeks vindt u ruim en zeer sfeervol dagverblijf, een radio met MP3-aansluiting en een cd-speler.
Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in de salon, zo kan er ook in de herfst en winter prima met de Josina Elisabeth worden gezeild.

De comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De kombuis is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast (600 L), 2 spoelbakken en alle nodige kookattributen.
Zo kunt u tijdens de zeiltocht in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden.
Standaard staat er een (gas)barbecue aan boord voor een heerlijk ontspannen afsluiting van de dag.
Een koel biertje mag dan natuurlijk niet ontbreken, daarom kunt u tevens gebruik maken van een biertap.

Tevens zijn er sanitaire voorzieningen aan boord aanwezig.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker, een dieptemeter, AIS en een elektronische kaartplotter voor u klaargelegd

 

DOWNLOAD BROCHURE

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.500,00
Kort weekend € 2.990,00
Dagtocht € 2.000,00
Midweek € 5.175,00
Week € 7.650,00
3 feestdagen € 4.810,00
4 feestdagen € 5.420,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Josina Elisabeth - Rederij Vooruit

Eigenschappen Josina Elisabeth

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 55 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 40,80 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 430,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Josina Elisabeth in beeld

Extra informatie over de Josina Elisabeth

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Midweek zeilen Geniet tijdens een midweek zeilen van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft, of kies juist voor actie en avontuur. In overleg met de schipper bepaalt u zelf hoe het programma eruit komt te zien en wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten. Of u nu met een klein gezelschap wilt gaan zeilen of een grote groep, Rederij Vooruit heeft een ruim aanbod aan traditionele zeilschepen en denkt graag met u mee. Op vakantie in eigen land! Midweek Zondag 20:00 uur tot vrijdag 15:00 uur. Voorbeeld programma Zondag om een uur of 20:00 wordt u welkom geheten aan boord. De schipper begroet de gasten, wijst u uw hut en legt de nodige scheepszaken uit. De volgende ochtend lichten we het anker om koers te zetten naar bijvoorbeeld Texel. Aanrader op dit eiland is een bezoek aan Ecomare, waar u alles te weten komt over het waddengebied.…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00 uur. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 17:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299