Josina Elisabeth

Over de Josina Elisabeth

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900.
Na een grondige verbouwing heeft de Josina Elisabeth zich in 1995 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip.

Snuif de zilte lucht op van de woelige Waddenzee.
Geniet van al het moois dat het IJsselmeer te bieden heeft.
Breng een bezoekje aan de prachtige Friese eilanden en meer af om op gehuurde fietsen de duinen te verkennen.

De Josina Elisabeth is een snelle en sportieve zeiler, maar tegelijkertijd ook comfortabel en stabiel.
Een historisch varend monument, welke zonder twijfel garant staat voor onvergetelijke tochten en blijvende herinneringen.

Zeil klipper Josina Elisabeth onder zeil - Rederij Vooruit 03

Aan boord van de Josina Elisabeth

Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, wat het een zeer veilig schip maakt en daarmee uitermate geschikt voor kleine kinderen. Veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten maken het plaatje compleet.
Onderdeks vindt u ruim en zeer sfeervol dagverblijf, een radio met MP3-aansluiting en een cd-speler.
Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in de salon, zo kan er ook in de herfst en winter prima met de Josina Elisabeth worden gezeild.

De comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De kombuis is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast (600 L), 2 spoelbakken en alle nodige kookattributen.
Zo kunt u tijdens de zeiltocht in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden.
Standaard staat er een (gas)barbecue aan boord voor een heerlijk ontspannen afsluiting van de dag.
Een koel biertje mag dan natuurlijk niet ontbreken, daarom kunt u tevens gebruik maken van een biertap.

Tevens zijn er sanitaire voorzieningen aan boord aanwezig.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker, een dieptemeter, AIS en een elektronische kaartplotter voor u klaargelegd

Direct boeken

Ook zeilen met de Josina Elisabeth?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 2.900,00
Dagtocht € 2.050,00
Midweek € 4.905,00
Week € 7.310,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Josina Elisabeth - Rederij Vooruit

Eigenschappen Josina Elisabeth

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 55 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 40,80 meter
Breedte 6,50 meter
Zeiloppervlakte 430,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Josina Elisabeth onderweg

Josina Elisabeth in beeld

Extra informatie over de Josina Elisabeth

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Eilandvijfdaagse Vijf dagen lang op pad met elke dag een ander Waddeneiland als bestemming. Dat is de Eilandvijfdaagse. Zowel wandelend als op de fiets of step ontdekt u de verschillende eilanden en haar prachtige natuur. Onze schepen varen van het ene punt van het eiland waar u bent afgezet naar het andere punt om u later die dag weer op te halen. Vervolgens begint de reis naar het volgende eiland en terwijl u zeilt, schuift u ondertussen aan voor een heerlijk diner. De Eilandvijfdaagse bestaat uit 3 verschillende edities: Eilandvijfdaagse Fietsen  2 juni – 9 juni Eilandvijfdaagse Natuureditie  25 juni – 2 juli Eilandvijfdaagse Wandelen/Fietsen 4 augustus – 11 augustus Te voet, per fiets of per step Eilandvijfdaagse Fietsen Een mooie, afwisselende tocht over alle bewoonde Waddeneilanden. Aan boord van het schip beleeft u de unieke natuur van de Waddenzee met zijn sterke eb en vloed en op de fiets of step ontdekt u iedere dag…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299