Johanna Engelina

Over de Johanna Engelina

De Johanna Engelina liep van stapel in Middelburg in 1897, hoogstwaarschijnlijk onder de naam Dana Adriana.
Deze robuuste tweemastklipper werd destijds te water gelaten om vracht naar de Zeeuwse eilanden te vervoeren.

Na een periode als overslagschip met een grote kraan voorop te hebben gewerkt, heeft ze nog een tijd als woonschip gediend.
Uiteindelijk is het schip verbouwd tot charterschip om passagiers te vervoeren. In die tijd kreeg zij ook haar huidige naam, vernoemd naar de moeders van de eigenaren.

Een schip vol historie. Een varend monument.
De Johanna Engelina draagt mede dankzij haar rijke geschiedenis bij aan een prachtige zeiltocht.

Direct boeken

Er ook even lekker tussenuit met de Johanna Engelina?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Johanna Engelina

Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht ingericht en biedt alle comfort om benedendeks te vertoeven.
De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, lekker weg te duiken met een boek of een gezelschapsspelletje te spelen.
Op koudere dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, waardoor er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Johanna Engelina kan worden gevaren.

Het schip beschikt over een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien.
U kunt er onder andere gebruik maken van een royaal gasfornuis, een oven, een grote koelkast, een vriezer, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en alle benodigdheden om uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.

Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Enkhuizen
  • speciale ruimte aan boord voor palingroker
  • volgens de meetbrief is het schip tussen 1960 en 1977 vijfmaal omgedoopt; van Daniël Jacoba naar Pieter, vervolgens werd het Jo-Ba, daarna kreeg zij de naam Rita, toen José om uiteindelijk als Johanna Engelina door het leven te gaan

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.600,00
Kort weekend € 2.875,00
Dagtocht € 1.750,00
Midweek € 5.090,00
Week € 7.365,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Johanna Engelina

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 53 personen (bij een dagtocht)
33 slaapplaatsen
Lengte 40,00 meter
Breedte 7,50 meter
Zeiloppervlakte 500,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , ,

Johanna Engelina in beeld

Extra informatie over de Johanna Engelina

Haven Enkhuizen Het pittoreske stadje Enkhuizen is gelegen in de provincie Noord-Holland aan de Houtribdijk, die het IJsselmeer van het Markermeer scheidt. Door deze ligging is deze mooie havenstad een uitstekende starthaven om een schitterende zeiltocht te maken. Enkhuizen is een middeleeuwse stad, die in 1356 haar stadsrechten verkreeg. De verdedigingstoren De Dromedaris, de vestingwerken en de historische panden in het centrum herinneren aan de welvaart in de 17e en 18e eeuw, toen de VOC er als grootste handelsonderneming ter wereld een vestiging had. Ook de West-Indische Compagnie was in de stad vertegenwoordigd en de handel op de Oostzeelanden, Engeland, West-Afrika en Indië maakte van Enkhuizen een zeer rijke stad. Geliefd bij watersporters, starten er jaarlijks verschillende zeilwedstrijden vanuit Enkhuizen, zoals bijvoorbeeld de Klipperrace en Bolkoppenrace voor traditionele zeilschepen. Tegenwoordig is Enkhuizen de meest populaire winkelstad van de regio en biedt tevens een grote keuze aan gezellige café’s en restaurants. Schip boeken Zin in zeilen? Neemt…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299