Johanna Engelina

Over de Johanna Engelina

De Johanna Engelina liep van stapel in Middelburg in 1897, hoogstwaarschijnlijk onder de naam Dana Adriana.
Deze robuuste tweemastklipper werd destijds te water gelaten om vracht naar de Zeeuwse eilanden te vervoeren.

Na een periode als overslagschip met een grote kraan voorop te hebben gewerkt, heeft ze nog een tijd als woonschip gediend.
Uiteindelijk is het schip verbouwd tot charterschip om passagiers te vervoeren. In die tijd kreeg zij ook haar huidige naam, vernoemd naar de moeders van de eigenaren.

Een schip vol historie. Een varend monument.
De Johanna Engelina draagt mede dankzij haar rijke geschiedenis bij aan een prachtige zeiltocht.

Aan boord van de Johanna Engelina

Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht ingericht en biedt alle comfort om benedendeks te vertoeven.
De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, lekker weg te duiken met een boek of een gezelschapsspelletje te spelen.
Op koudere dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, waardoor er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Johanna Engelina kan worden gevaren.

Het schip beschikt over een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien.
U kunt er onder andere gebruik maken van een royaal gasfornuis, een oven, een grote koelkast, een vriezer, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en alle benodigdheden om uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.

Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • speciale ruimte aan boord voor palingroker
  • volgens de meetbrief is het schip tussen 1960 en 1977 vijfmaal omgedoopt; van Daniël Jacoba naar Pieter, vervolgens werd het Jo-Ba, daarna kreeg zij de naam Rita, toen José om uiteindelijk als Johanna Engelina door het leven te gaan

Direct boeken

Er ook even lekker tussenuit met de Johanna Engelina?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.325,00
Kort weekend € 2.900,00
Dagtocht € 2.050,00
Midweek € 4.905,00
Week € 7.310,00
3 feestdagen € 4.700,00
4 feestdagen € 5.300,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Johanna Engelina

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 53 personen (bij een dagtocht)
32 slaapplaatsen
Lengte 40,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 500,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , ,

Johanna Engelina onderweg

Johanna Engelina in beeld

Extra informatie over de Johanna Engelina

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299