Iselmar

Over de Iselmar

De indrukwekkende klipper Iselmar is in 1902 gebouwd en tot 1935 gebruikt als zeilend vrachtschip.
Na het inbouwen van een hulpmotor is er nog tot 1990 vracht mee vervoerd. Na een ingrijpende verbouwing heeft de Iselmar zich in 2001 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten en vaart ze met veel plezier als passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Geniet in pure luxe van al het moois dat het waterlandschap te bieden heeft.

Direct boeken

Er even lekker tussenuit met de Iselmar?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Droogvallen-met-klipper-Iselmar-Rederij-Vooruit-6.jpg

Aan boord van de Iselmar

Het schip heeft een hoge reling en vrij brede gangboorden, een gezellige kuip aan dek en veel ruimte om buiten te lopen.
Verder beschikt de Iselmar over een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kist vol spelletjes.
Ook kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, dit betekent dat er ook tijdens de herfst en winter prima met de Iselmar kan worden gevaren.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Comfortabele bedden zorgen ervoor dat u de volgende dag weer uitgerust kunt beginnen aan een nieuwe dag zeilen.

In de scheepskeuken kunt u zelf uw maaltijden bereiden op een royaal gasfornuis en gebruik maken van een oven, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en een koffiezetapparaat.
Ook is er standaard een biertap aanwezig.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per fust worden besteld, deze worden voor afvaart aan boord gezet.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Trouwen

Net als de Koh-I-Noor is de Iselmar is een officiële trouwlocatie van de gemeente Harlingen.
Hoe romantisch is het om samen letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen?

Bekijk ook onze speciale website met alle informatie over onze zeilschepen als ludieke trouwlocatie en trouwen op het water.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • (gas)barbecue aanwezig

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 4.190,00
Kort weekend € 3.840,00
Dagtocht € 2.400,00
Midweek € 5.780,00
Week € 8.300,00
3 feestdagen € 5.300,00
4 feestdagen € 6.100,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilboot Iselmar - Rederij Vooruit

Eigenschappen Iselmar

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34-37 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , , ,

Iselmar in beeld

Extra informatie over de Iselmar

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele werkweek of schoolreis organiseren? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Combineer een educatief schoolproject bijvoorbeeld met een avontuur over de Waddenzee of het IJsselmeer. Daarbij wordt het vaarprogramma in overleg gemaakt, u bepaalt dus zelf de invulling zodat u altijd verzekerd bent van een geslaagde week! Zeilen en educatie Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de Waddenzee. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen onderdeel van de les worden gemaakt. Zodoende is er tijdens een zeilkamp veel te zien, maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles bij Ecomare worden gevolgd of met de Waddenvereniging het bijzondere van eb en vloed worden ontdekt. Ga terug in de tijd met een bezoek aan…

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het namelijk mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen. Echter wanneer u een aanvraag indient bij de gemeente, is het ook mogelijk te trouwen op een van onze andere schepen. U kunt uw bruiloft inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar daarnaast hebben wij ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld. Deze kunt u volledig naar uw wensen aanpassen, zodat uw trouwdag werkelijk de mooiste dag van uw leven wordt. Tevens is het mogelijk om na het diner aan boord met het zeilschip terug te keren naar Harlingen om de overige gasten te begroeten, waarna eventueel met twee boten kan worden uitgevaren. Deze kunnen op verzoek ook naast elkaar voor anker gaan, om er zo…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299