Iselmar

Over de Iselmar

De indrukwekkende klipper Iselmar is in 1902 gebouwd en tot 1935 gebruikt als zeilend vrachtschip.
Na het inbouwen van een hulpmotor is er nog tot 1990 vracht mee vervoerd. Na een ingrijpende verbouwing heeft de Iselmar zich in 2001 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten en vaart ze met veel plezier als passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Geniet in pure luxe van al het moois dat het waterlandschap te bieden heeft.

Direct boeken

Er even lekker tussenuit met de Iselmar?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Droogvallen-met-klipper-Iselmar-Rederij-Vooruit-6.jpg

Aan boord van de Iselmar

Het schip heeft een hoge reling en vrij brede gangboorden, een gezellige kuip aan dek en veel ruimte om buiten te lopen.
Verder beschikt de Iselmar over een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kist vol spelletjes.
Ook kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, dit betekent dat er ook tijdens de herfst en winter prima met de Iselmar kan worden gevaren.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Comfortabele bedden zorgen ervoor dat u de volgende dag weer uitgerust kunt beginnen aan een nieuwe dag zeilen.

In de scheepskeuken kunt u zelf uw maaltijden bereiden op een royaal gasfornuis en gebruik maken van een oven, een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en een koffiezetapparaat.
Ook is er standaard een biertap aanwezig.
Fusten bier kunnen voor € 100,00 per fust worden besteld, deze worden voor afvaart aan boord gezet.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Trouwen

Net als de Koh-I-Noor is de Iselmar is een officiële trouwlocatie van de gemeente Harlingen.
Hoe romantisch is het om samen letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen?

Bekijk ook onze speciale website met alle informatie over onze zeilschepen als ludieke trouwlocatie en trouwen op het water.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • (gas)barbecue aanwezig

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 4.190,00
Kort weekend € 3.840,00
Dagtocht € 2.400,00
Midweek € 5.780,00
Week € 8.300,00
3 feestdagen € 5.300,00
4 feestdagen € 6.100,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilboot Iselmar - Rederij Vooruit

Eigenschappen Iselmar

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34-37 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , , ,

Iselmar onderweg

Iselmar in beeld

Extra informatie over de Iselmar

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft op dit moment twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen, maar trouwen op een boot is ook mogelijk op al onze andere schepen. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente en uiteraard voldoen onze klippers en tjalken aan alle gestelde eisen. U kunt uw volledige bruiloft aan boord inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar we hebben ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld die u helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Rederij Vooruit denkt bovendien graag mee uw trouwdag daadwerkelijk tot de mooiste dag van uw leven te maken. Kijk voor leuke tips en inspiratie ook eens op trouwvloot.nl, onze speciale website over trouwen op een schip. Wilt u meer informatie?…

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele en spannende werkweek, schoolkamp of schoolreis met uw leerlingen? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Zeilen is al mogelijk met een klas van 10 leerlingen, maar u kunt ook een werkweek organiseren voor leerlingen uit een heel schooljaar. Heeft u een thema voor ogen? Speciale wensen? We maken uw schoolkamp perfect op maat. Zeilen en educatie De Waddenzee is de ideale plek om te zeilen tijdens uw schoolkamp. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen in de lessen worden verwoven. Tijdens een zeilkamp is er veel te zien maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer bijna vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles in het zeehonden-hospitaal van Ecomare worden gevolgd of kunnen kinderen met een expert van de Waddenvereniging het bijzondere van eb…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299