Iselmar

Over de Iselmar

De indrukwekkende klipper Iselmar is in 1902 gebouwd en tot 1935 gebruikt als zeilend vrachtschip.
Nadat er een hulpmotor is ingebouwd, is er nog tot 1990 vracht mee vervoerd. Na een ingrijpende verbouwing is de Iselmar sinds 2001 bij de vloot van Rederij Vooruit, en vaart ze als passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Geniet van al het moois dat het waterlandschap te bieden heeft.

Droogvallen-met-klipper-Iselmar-Rederij-Vooruit-6.jpg

Aan boord van de Iselmar

Het schip heeft een hoge reling en vrij brede gangboorden, een gezellige kuip aan dek en veel dekruimte om met de wind in de haren de benen te strekken.
Verder beschikt de Iselmar over een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes. Op gure dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, dit betekent dat er ook tijdens de herfst en winter prima met de Iselmar kan worden gevaren.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Comfortabele bedden zorgen ervoor dat u de volgende dag weer uitgerust kunt beginnen aan een nieuwe dag zeilen.

In de scheepskeuken kunt u zelf uw maaltijden bereiden op een royaal gasfornuis, en kunt u gebruik maken van een koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken en alle benodigde keukenattributen om uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.
Ook staat er een biertap aan boord. Extra fusten bier kunnen via de rederij worden besteld.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Iselmar is Harlingen.

Heeft u zin om zelf op de nautische toer te gaan?
Wij hebben aan boord een kompas, GPS, VHF, een verrekijker, en een dieptemeter voor u klaargelegd.

Trouwen

De Iselmar is een officiële trouwlocatie van de gemeente Harlingen.
Hoe romantisch is het om samen letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen?

Bekijk ook onze speciale website met alle informatie over onze zeilschepen als ludieke trouwlocatie en trouwen op het water.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 4.100,00
Kort weekend € 3.700,00
Dagtocht € 2.400,00
Midweek € 5.730,00
Week € 8.300,00
3 feestdagen € 5.200,00
4 feestdagen € 5.800,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilboot Iselmar - Rederij Vooruit

Eigenschappen Iselmar

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34-37 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , , , ,

Iselmar onderweg

Iselmar in beeld

Extra informatie over de Iselmar

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft op dit moment twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen, maar trouwen op een boot is ook mogelijk op al onze andere schepen. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente en uiteraard voldoen onze klippers en tjalken aan alle gestelde eisen. U kunt uw volledige bruiloft aan boord inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar we hebben ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld die u helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Rederij Vooruit denkt bovendien graag mee uw trouwdag daadwerkelijk tot de mooiste dag van uw leven te maken. Kijk voor leuke tips en inspiratie ook eens op trouwvloot.nl, onze speciale website over trouwen op een schip. Wilt u meer informatie?…

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Een originele en spannende werkweek, schoolkamp of schoolreis met uw leerlingen? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Zeilen is al mogelijk met een klas van 10 leerlingen, maar u kunt ook een werkweek organiseren voor leerlingen uit een heel schooljaar. Heeft u een thema voor ogen? Speciale wensen? We maken uw schoolkamp perfect op maat. Zeilen en educatie De Waddenzee is de ideale plek om te zeilen tijdens uw schoolkamp. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen in de lessen worden verwoven. Tijdens een zeilkamp is er veel te zien maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer bijna vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles in het zeehonden-hospitaal van Ecomare worden gevolgd of kunnen kinderen met een expert van de Waddenvereniging de wereld van eb en…

Lees verder →

Een lang weekend of een kort weekend zeilen, bij Rederij Vooruit is alles mogelijk! Geniet van een heerlijk weekend zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. U hebt de keuze uit een aantal verschillende zeilschepen. En voor elke groep is er een geschikt schip. U kunt kiezen uit een van de volgende opties voor een weekend zeilen, waarvan de tijden in overleg aangepast kunnen worden: Een lang weekend zeilen: Van vrijdag 20.00 uur tot zondag 17.00 uur. Een short zeil weekend: Van vrijdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur of van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur. Hieronder leest u een aantal suggesties voor een onvergetelijk weekendje zeilen. En wilt u meer informatie? Bel of vul het contactformulier in. Een weekend zeilen vanuit Harlingen U komt op vrijdagavond of eventueel zaterdagmorgen aan boord. We ontvangen de gasten, wijzen de hutten aan en maken kort kennis met elkaar. De zaterdag…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299