Hoop op Welvaart

Over de Hoop op Welvaart

De Zeeuwse klipper Hoop op Welvaart is gebouwd in 1899.
Na een ingrijpende verbouwing heeft het schip zich in 1979 aangesloten bij de vloot van Rederij Vooruit.

Schippers Dolf en Hanneke houden van avontuurlijk zeilen.
Ze zijn altijd op zoek naar de bijzondere plekjes op het wad, zoals bijvoorbeeld de oostelijke punten van de Waddeneilanden en de ondiepe gedeelten van de zandplaten. Daar waar de natuur nog vrij spel heeft en droogvallen u deel maakt van de schitterende omgeving.

Beleef een onvergetelijke zeiltocht op de Hoop op Welvaart!

Direct boeken

Ook een heerlijke zeiltocht boeken op de Hoop op Welvaart?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Hoop op Welvaart onder zeil - Rederij Vooruit 04

Aan boord van de Hoop op Welvaart

Het schip beschikt over een hoge verschansing, brede gangboorden en veel dekruimte.
In het sfeervolle dagverblijf vindt u onder andere een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes. Daarnaast kunt u op gure dagen de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek, waardoor er ook tijdens de herfst en winter prima kan worden gevaren.

De Hoop op Welvaart leent zich perfect voor een actieve zeilervaring.
Aan dek worden vrijwel alle handelingen met touwen verricht, waardoor het schip ideaal is voor bedrijfsuitjes en teamtrainingen.

In de kombuis kunt u na een mooie dag op het water gebruik maken van een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast, een vriezer en 2 spoelbakken.
Ook is de keuken uitgerust met de nodige kookattributen, servies, glazen en bestek.
Zo kunt u in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden en deze natuurlijk bij voorkeur onder het genot van een drankje en goed gezelschap nuttigen.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
De indeling bestaat uit 4 tweepersoonshutten en 3 vierpersoonshutten.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • schipper Dolf heeft veel ervaring met zeilen met zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapten

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.000,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.350,00
Midweek € 3.020,00
Week € 4.300,00
3 feestdagen € 2.750,00
4 feestdagen € 3.150,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Hoop op Welvaart

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 23,70 meter
Breedte 5,50 meter
Zeiloppervlakte 250,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Hoop op Welvaart in beeld

Extra informatie over de Hoop op Welvaart

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

All-inclusive weekend Hoop op Welvaart Een all-inclusive weekend zeilen van Harlingen naar het Groningse Zoutkamp op een authentieke Zeeuwse klipper uit 1899. Geniet met de Hoop op Welvaart van een schitterende tocht over de Waddenzee en een bezoek aan een Waddeneiland. Kortom, het perfecte weekendje weg! Weekend zeilen Zodra er een nieuwe datum voor dit weekend bekend is, zetten we dit online. Zeilen op de Waddenzee Vrijdag Rond een uur of 20:00 uur wacht u in Harlingen een warm welkom aan boord. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakt u kennis met de schipper en zijn crew. Daarnaast worden de hutten toegewezen en krijgt u een korte instructie over veiligheid aan boord. Zaterdag Na een uitgebreid ontbijt gooien we de lijnen los en zeilen we via de Waddenzee richting Zoutkamp. Neem daarna plaats aan dek en laat het mooie waterlandschap langs u heengaan, terwijl de frisse zeelucht…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend allerlei bizarre activiteiten te ondernemen voordat hij als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat natuurlijk voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van Jan Smit, ABBA etc. Wij denken graag met u mee voor de perfecte bachelor party voor mannen en natuurlijk ook voor de…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299