Hoop op Welvaart

Over de Hoop op Welvaart

De Zeeuwse klipper Hoop op Welvaart is gebouwd in 1899.
Na een ingrijpende verbouwing is het schip sinds 1979 deel van de vloot van Rederij Vooruit. De Hoop op Welvaart is de enige tweemaster in de categorie 20 personen of minder. Dit betekent dat het een ideaal schip is voor groepen waarbij iedereen mee wil doen met zeilen, en een actieve zeiltocht voor ogen heeft.

Dolf en Hanneke houden van avontuurlijk zeilen.
Ze zoeken de bijzondere plekjes op het wad op. De oostelijke punten van de eilanden bijvoorbeeld en de ondiepe gedeelten van het wad. Daar waar de natuur nog vrij spel heeft. Hier gaan we droogvallen of ’s nachts voor anker.

De schipper en eigenaar heeft reeds 25 ervaring bij Rederij Vooruit en heet u graag welkom op dit prachtige schip.

Zeil klipper Hoop op Welvaart onder zeil - Rederij Vooruit 04

Aan boord van de Hoop op Welvaart

Het schip heeft een hoge verschansing en brede gangboorden. Verder beschikt ze over veel dekruimte zodat u lekker de benen kunt strekken.
In het sfeervolle dagverblijf vindt u een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes. Daarbij kunt u op gure dagen de CV omhoog draaien, waardoor er tijdens de herfst en winter ook prima met de Hoop op Welvaart kan worden gevaren.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje, en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
De indeling bestaat uit 4 tweepersoonshutten en 3 vierpersoonshutten.

In de knusse kombuis kunt u na een enerverende dag op het water gebruik maken van een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast, een vriezer en 2 spoelbakken.
Zo kunt u in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden en deze bij voorkeur onder het genot van een drankje met goed gezelschap nuttigen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Hoop op Welvaart is Harlingen.

Schipper Dolf heeft veel ervaring met het zeilen met zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapten.

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.000,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.350,00
Midweek € 3.020,00
Week € 4.300,00
3 feestdagen € 2.750,00
4 feestdagen € 3.095,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Hoop op Welvaart

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 25,20 meter
Breedte 5,10 meter
Zeiloppervlakte 250,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Hoop op Welvaart onderweg

Hoop op Welvaart in beeld

Extra informatie over de Hoop op Welvaart

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend aan boord en allerlei bizarre activiteiten ondernemen voor hij de ring om de vinger krijgt en als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat uiteraard voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! de vrijgezel in een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) de vrijgezel voor iedereen een ei laten bakken in de kombuis of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend, maar ook afgemeerd aan de kade, bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk en uniek bedrijfsuitje op het water. Naast bedrijfsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering, presentatie, bedrijfstraining of teambuilding aan boord van een van onze schepen ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol personeelsuitje. Lekker actief bezig zijn tijdens uw personeelsuitje? Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De zeelucht, het geluid van de golven en de prachtige uitzichten maken een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper leren u en uw collega’s samen het schip en de zee kennen. Zeilen combineren met andere unieke activiteiten Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Ook een trip naar het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is een…

Lees verder →

Klippertocht Vanuit scholen worden heuse ‘klippertochten’ georganiseerd. Aan boord van grote klippers krijgen uw leerlingen van de schipper en matroos uitgebreide uitleg over hoe je zo’n enorm schip moet zeilen. Enkel door goed en nauwkeurig samen te werken lukt het om de klippers tijdens een vaartocht mooi over de Waddenzee of het IJsselmeer te laten zeilen, en veilig het eindpunt te bereiken. Ontdek de Waddenzee of het IJsselmeer vanaf het water Klippertochten kunnen volledig naar wens worden samengesteld. Hoeveel leerlingen gaan er mee en welke schepen worden hier voor ingezet? Hoe lang gaat de groep zeilen? Welke routes zullen er worden bevaren? Bezoek bijvoorbeeld het mooie Terschelling of Vlieland. Ga eens droogvallen voor de kust van een eiland en ontdek wat er allemaal leeft op de bodem van de Waddenzee. Ervaar het verschil van het Wad met het IJsselmeer. Bezoek een bezienswaardigheid en neem een duik in de geschiedenis. Ondertussen worden…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299