Hoop op Welvaart

Over de Hoop op Welvaart

De Zeeuwse klipper Hoop op Welvaart is gebouwd in 1899.
Na een ingrijpende verbouwing is het schip sinds 1979 deel van de vloot van Rederij Vooruit. De Hoop op Welvaart is de enige tweemaster in de categorie 20 personen of minder. Dit betekent dat het een ideaal schip is voor groepen waarbij iedereen mee wil doen met zeilen, en een actieve zeiltocht voor ogen heeft.

Dolf en Hanneke houden van avontuurlijk zeilen.
Ze zoeken de bijzondere plekjes op het wad op. De oostelijke punten van de eilanden bijvoorbeeld en de ondiepe gedeelten van het wad. Daar waar de natuur nog vrij spel heeft. Hier gaan we droogvallen of ’s nachts voor anker.

De schipper en eigenaar heeft reeds 25 ervaring bij Rederij Vooruit en heet u graag welkom op dit prachtige schip.

Zeil klipper Hoop op Welvaart onder zeil - Rederij Vooruit 04

Aan boord van de Hoop op Welvaart

Het schip heeft een hoge verschansing en brede gangboorden. Verder beschikt ze over veel dekruimte zodat u lekker de benen kunt strekken.
In het sfeervolle dagverblijf vindt u een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes. Daarbij kunt u op gure dagen de CV omhoog draaien, waardoor er tijdens de herfst en winter ook prima met de Hoop op Welvaart kan worden gevaren.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje, en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
De indeling bestaat uit 4 tweepersoonshutten en 3 vierpersoonshutten.

In de knusse kombuis kunt u na een enerverende dag op het water gebruik maken van een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast, een vriezer en 2 spoelbakken.
Zo kunt u in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden en deze bij voorkeur onder het genot van een drankje met goed gezelschap nuttigen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Hoop op Welvaart is Harlingen.

Schipper Dolf heeft veel ervaring met het zeilen met zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapten.

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.000,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.350,00
Midweek € 3.020,00
Week € 4.300,00
3 feestdagen € 2.750,00
4 feestdagen € 3.095,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Hoop op Welvaart

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 23,00 meter
Breedte 5,50 meter
Zeiloppervlakte 250,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Hoop op Welvaart onderweg

Hoop op Welvaart in beeld

Extra informatie over de Hoop op Welvaart

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

All-inclusive weekend Hoop op Welvaart Een all-inclusive weekend zeilen van Harlingen naar het Groningse Zoutkamp op een authentieke Zeeuwse klipper uit 1899. Geniet met de Hoop op Welvaart van een schitterende tocht over de Waddenzee en een bezoek aan een Waddeneiland. Het perfecte weekendje weg! Weekend zeilen 25 augustus – 27 augustus Zeilen op de Waddenzee Vrijdag 25 augustus Rond een uur of 20:00 uur wacht u in Harlingen een gezellig welkom aan boord van de Hoop op Welvaart. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakt u kennis met de schipper en zijn crew. Daarnaast worden de hutten toegewezen en krijgt u een korte instructie over veiligheid aan boord. Zaterdag 26 augustus Na een uitgebreid ontbijt gooien we de lijnen los en zeilen we via de Waddenzee richting Zoutkamp. Neem plaats aan dek en laat het mooie waterlandschap langs u heengaan, terwijl de frisse zeelucht u door…

Lees verder →

Vrijgezellenfeest Wat is er mooier dan een vrijgezel tijdens een vrijgezellenfeest mee te nemen voor een dag zeilen op een traditioneel zeilschip? Een dag of weekend aan boord en allerlei bizarre activiteiten ondernemen voor hij de ring om de vinger krijgt en als getrouwde man door het leven gaat? Suggesties De vrijgezel compleet voor gek zetten staat natuurlijk voorop. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende karweitjes: een opblaasbootje kopen bij een speelgoedwinkel en de vrijgezel hiermee het schip de haven uit laten roeien. Natuurlijk wel eerst zelf laten opblazen! hem een matrozenpak of kamermeisjes-outfit het dek laten zwabberen de vrijgezel de zwaarden laten hijsen (meestal zit er een elektrische motor op, maar die zetten we voor de gelegenheid natuurlijk uit) of de vrijgezel met een karaoke-set op het dek zetten en hem luidkeels mee laten zingen met klappers van Jan Smit, ABBA etc. Wij denken graag met u mee voor…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade, onze schepen bieden de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren ook een feestelijke receptie, zakelijke vergadering, bedrijfstraining of teambuilding aan boord van een van onze schepen tot de mogelijkheden. Varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol personeelsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Lekker actief bezig zijn tijdens uw personeelsuitje? Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht, het geluid van de golven en de prachtige uitzichten maken een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper leren u en uw collega’s samen het schip en de zee kennen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Ook een interessante trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand is een…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299