Hollandia

Over de Hollandia

Maak een adembenemende zeiltocht met klipper Hollandia.

Deze luxe platbodem is gebouwd in 1913 en door de jaren heen speciaal verbouwd voor de pleziervaart.
Een prachtige manier om vanuit havenstad Harlingen het open water te verkennen met vrienden, familie of collega’s.
Tijdens een dagtocht neemt de Hollandia maar liefst 40 personen mee aan boord en voor de meerdaagse zeiltochten biedt het schip comfortabele slaapaccommodatie aan 23 gasten.

Kom heerlijk tot rust en haal een lekkere frisse neus aan boord van de Hollandia.

Direct boeken

Ook een onvergetelijke zeiltocht boeken op de Hollandia?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Hollandia onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Hollandia

Aan dek bevindt zich een grote kuip om optimaal te kunnen genieten van het zeilen en al mijmerend over de Waddenzee of het IJsselmeer uit te kijken.
Door de hoge reling is het schip ook ideaal voor kleine kinderen.
Benedendeks bevindt zich een sfeervol dagverblijf met een gezellige bar en een muziekinstallatie. Hier kunt u heerlijk napraten na een mooie dag zeilen, een drankje drinken of bijvoorbeeld een kaartje leggen.
Vanuit de salon is er vrij uitzicht naar buiten, zodat er bij elk weertype altijd volop van de omgeving en het uitzicht kan worden genoten.
Op koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek.

Alle bedden zijn voorzien van een dekbed, een comfortabel kussen en beddengoed.
Bovendien beschikt elke hut over een wastafel met koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De afgesloten scheepskeuken is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een grote koelkast, twee spoelbakken en alle benodigde keukenattributen.
Zo kunt u altijd in alle comfort uw eigen maaltijden en tussendoortjes bereiden.
Daarnaast is er standaard een biertap aanwezig.
Fusten bier kunt u voor € 100,00 per fust bij ons bestellen, deze worden voor afvaart aan boord gezet.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig.
U bent voor sanitaire voorzieningen niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • in de winterperiode kan het schip worden gehuurd als hotelschip of vergaderruimte

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.360,00
Kort weekend € 2.100,00
Dagtocht € 1.550,00
Midweek € 3.625,00
Week € 5.050,00
3 feestdagen € 3.300,00
4 feestdagen € 3.700,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilboot Hollandia - Rederij Vooruit

Eigenschappen Hollandia

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 40 personen (bij een dagtocht)
23 slaapplaatsen
Lengte 30,00 meter
Breedte 6,20 meter
Zeiloppervlakte 325,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , ,

Hollandia in beeld

Extra informatie over de Hollandia

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Oerol festival Van 15 t/m 24 juni 2018 staat Terschelling weer volledig op z’n kop tijdens het fantastische Oerol festival! Bent u van plan met een groep naar Oerol te gaan? Bij Rederij Vooruit huurt u al een zeilschip voor gezelschappen vanaf 10 personen. Door het schip als hotelboot in te zetten heeft u direct zowel de overtocht als uw verblijf in een klap geregeld. Het festivalseizoen gaat weer beginnen! Een onvergetelijk festival Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt. Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Eenmaal aangekomen op het mooie Terschelling laat u zich meevoeren door het onovertroffen fenomeen dat Oerol heet! Geniet een paar dagen lang van kunst, cultuur en muziek. Bekijk ook ons individuele arrangement voor het Oerol festival. Met Rederij Vooruit naar Terschelling Rederij Vooruit…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Groepsaccommodatie Friesland Bent u op zoek naar een groepsaccommodatie in Friesland? Wij zetten onze schepen graag in als drijvend onderkomen en meren af waar het u uitkomt! Tijdens evenementen en festivals zorgen wij voor een unieke slaapplaats en een onvergetelijke ervaring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Oerol op Terschelling, Noorderslag of het grootse Into The Great Wide Open op Vlieland. Ook als groepsaccommodatie voor bedrijfsuitjes of personeelsfeesten op een van de schitterende Waddeneilanden zijn onze zeilschepen uitermate geschikt. Overnachting en overtocht naar een Waddeneiland Bent u van plan met uw personeelsvereniging, vriendenclub of sportclub naar een van de eilanden te gaan? Dan kunt u bij ons terecht voor uw eigen veerboot en hotel, welke gedurende de gehele periode tot uw beschikking blijft. Aan boord heeft u bovendeks voldoende ruimte om de benen te strekken. Wordt het buiten te koud, dan is het ook in het sfeervolle dagverblijf goed toeven en kunt u de CV omhoog…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299