Hollandia

Over de Hollandia

Maak een adembenemende zeiltocht met klipper Hollandia.

Deze luxe platbodem is gebouwd in 1913 en door de jaren heen speciaal verbouwd voor de pleziervaart.
Een prachtige manier om vanuit havenstad Harlingen het open water te verkennen met vrienden, familie of collega’s.
Tijdens een dagtocht neemt de Hollandia maar liefst 40 personen mee aan boord en voor de meerdaagse zeiltochten biedt het schip comfortabele slaapaccommodatie aan 23 gasten.

Kom heerlijk tot rust en haal een lekkere frisse neus aan boord van de Hollandia.

Direct boeken

Ook een onvergetelijke zeiltocht boeken op de Hollandia?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Hollandia onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Hollandia

Aan dek bevindt zich een grote kuip om optimaal te kunnen genieten van het zeilen en al mijmerend over de Waddenzee of het IJsselmeer uit te kijken.
Door de hoge reling is het schip ook ideaal voor kleine kinderen.
Benedendeks bevindt zich een sfeervol dagverblijf met een gezellige bar en een muziekinstallatie. Hier kunt u heerlijk napraten na een mooie dag zeilen, een drankje drinken of bijvoorbeeld een kaartje leggen.
Vanuit de salon is er vrij uitzicht naar buiten, zodat er bij elk weertype altijd volop van de omgeving en het uitzicht kan worden genoten.
Op koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek.

Alle bedden zijn voorzien van een dekbed, een comfortabel kussen en beddengoed.
Bovendien beschikt elke hut over een wastafel met koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

De afgesloten scheepskeuken is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een grote koelkast, twee spoelbakken en alle benodigde keukenattributen.
Zo kunt u altijd in alle comfort uw eigen maaltijden en tussendoortjes bereiden.
Daarnaast is er standaard een biertap aanwezig.
Fusten bier kunt u voor € 100,00 per fust bij ons bestellen, deze worden voor afvaart aan boord gezet.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig.
U bent voor sanitaire voorzieningen niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • in de winterperiode kan het schip worden gehuurd als hotelschip of vergaderruimte

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.430,00
Kort weekend € 2.100,00
Dagtocht € 1.550,00
Midweek € 3.720,00
Week € 5.200,00
3 feestdagen € 3.400,00
4 feestdagen € 3.805,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilboot Hollandia - Rederij Vooruit

Eigenschappen Hollandia

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 40 personen (bij een dagtocht)
23 slaapplaatsen
Lengte 30,00 meter
Breedte 6,20 meter
Zeiloppervlakte 325,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , ,

Hollandia in beeld

Extra informatie over de Hollandia

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00 uur. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 17:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299