Feroaring

Over de Feroaring

Een vaartocht met zeilschip de Feroaring staat garant voor een dag puur genieten op het IJsselmeer of de Friese Meren.

Deze prachtige Lemsteraak ademt nog die heerlijke sfeer van weleer en neemt bij dagtochten 14 personen mee aan boord.
Schippers Auke en Trienke laten u met liefde zien wat wordt bedoeld met de gevleugelde uitspraak “de wind in de haren”.
Graag varen zij u dan ook langs de mooiste waterroutes van het noorden.

Liever wat meer actie aan boord?
Help dan eens een handje met bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen of neem plaats achter het roer en vaar zelf  het schip door de golven. Alle zeilhandelingen mag u onder toeziend oog van de schipper zelf uitvoeren.

Een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten!

Direct boeken

Ook een dagtocht of arrangement boeken op de Feroaring?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Aan boord van de Feroaring

Bovendeks biedt voldoende plaats voor uw zeilgezelschap. Hier heeft u prachtig zicht over het water en geniet u tegelijkertijd van een lekkere frisse bries in de neus.
De ruime zitkuip maakt het de ideale plek om al mijmerend over de glinsterende zee uit te kijken, of urenlang gezellig met een wijntje in de hand te kletsen tot de zon ondergaat.
Verder is de aak in het onverhoopte geval van regen of kou uitgerust met een klein maar behaaglijk dagverblijf, waardoor slecht weer geen roet in het eten kan gooien en u droog benedendeks kan zitten.

Het comfortabele schip beschikt over een bescheiden keukentje met een koelkast en een spoelbak met koud stromend water, zodat u tussen de middag zelf een simpele lunch kunt bereiden.
Ook is er een ruim toilet aan boord aanwezig. U hoeft dus niet speciaal aan te meren voor een sanitaire stop.

De Feroaring leent zich prima voor tal van mogelijkheden als het gaat om arrangementen, zoals bijvoorbeeld teambuildingsuitjes of een unieke locatie voor een vergadering.
Vraag ons naar de vele arrangementen die we speciaal voor bedrijven en verenigingen hebben samengesteld.

Bijzonderheden

  • de opstapplaats is in overleg

Foto’s

Meer foto’s

Weekend
Kort weekend
Dagtocht € 590,00
Midweek
Week
3 feestdagen
4 feestdagen

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond dagtochten schip Feroaring - Rederij Vooruit

Eigenschappen Feroaring

Beoordeling
Type schip Lemster aak
Capaciteit 14 personen (bij een dagtocht)
Lengte 13,50 meter
Breedte 5,00 meter
Zeiloppervlakte 150,00 m²
Accommodaties
Accessoires , ,

Feroaring in beeld

Extra informatie over de Feroaring

Haven Grou Een van de afvaarthavens van Rederij Vooruit is Grou. Gelegen in hartje Friesland aan het Pikmeer en het Prinses Margriet Kanaal, is Grou een prima startpunt om de binnenwateren van Friesland te ontdekken. Ook historische steden en dorpjes als Sneek, Eernewoude of Akkrum zijn zeker de moeite waard. Het oude dorpscentrum straalt gezelligheid uit. De knusse pandjes en pittoreske straatjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer, waardoor het er heerlijk toeven is. Ook telt Grou twee beschermd dorpsgezichten en tientallen Rijksmonumenten. Verder bieden de diverse horecagelegenheden mogelijkheden voor jong en oud. Uitgaan heeft een sportief karakter. Niet alleen in de vakantie, maar op de meeste zomeravonden zitten de terrassen aan de waterkant en rond de markt vol met watersporters. Schip huren Een zeilboot huren? Kijkt u dan bij onze schepen voor de beschikbaarheid of neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Culinair dagarrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde dagarrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren. In overleg met de bemanning bepaalt u bovendien zelf waar u naartoe wilt zeilen, waarbij de schipper u graag de mooiste plekjes op het water tipt. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Daarnaast hebben wij de handen ineen geslagen met Michelin-Sterren-Restaurant Élevé in Leeuwarden en een smakelijk arrangement voor u samengesteld. Voor een dagtocht met een luxe tintje, raden wij daarom ons culinaire dagarrangement Élevé aan. Kortom, keus genoeg voor de fijnproever! Menu Om 10:00 uur wacht u aan boord van het schip een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los, lichten we het anker en een schitterende zeiltocht over de door u gekozen vaarroute volgt. ’s Middags…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299