Averechts

Over de Averechts

Zeilen met tweemastklipper Averechts uit 1892 zult u absoluut niet snel vergeten.
Met dit 4-sterren schip onder de zeilvaartuigen maakt u prachtige zeiltochten over de Waddenzee en het IJsselmeer.

Voor dat extra beetje avontuur wordt u van harte uitgenodigd om te helpen bij het hijsen van de zeilen, sturen en navigeren.
En wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht naar de mooie Waddeneilanden?
Leuke havenstadjes aandoen, droogvallen, zwemmen of zelfs wadlopen. Ergens voor anker gaan en genieten van de ongerepte natuur, vogels en zeehonden.
Of gewoon veel lol beleven met onze speedboot: lekker over de golven stunten en je laten meetrekken in een opblaasband achter de boot.

Het kan allemaal aan boord van de Averechts!

Direct boeken

Ook lekker weg met de Averechts?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op.

Direct boeken

Droogvallen met klipper Averechts op het Wad - Rederij Vooruit

Aan boord van de Averechts

In de knusse scheepssalon vindt u een behaaglijke gastenruimte, een gitaar, karaoke-mogelijkheden en een goede stereo-installatie met iPod-aansluiting.
Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima worden gezeild.

Daarnaast heeft het schip een zeer comfortabele indeling.
De bedden hebben de uitzonderlijke lengte van 2 meter en zijn verdeeld over 11 hutten; 7 ruime hutten voor twee personen en 4 hutten voor vier personen.

Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

In de kombuis kunt u gebruik maken van een 4-pits gasstel, een koelkast en alle nodige kookattributen.
Zo kunt u na een heerlijke dag op het water in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden.
Tevens is er standaard een biertap aanwezig.
De nodige fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk worden besteld en worden voor afvaart aan boord gezet.

Bovendien zijn er maar liefst 4 douches en 4 toiletten aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Nederlands, Duits en Engels
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u klaargelegd
  • gratis WiFi

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.090,00
Kort weekend € 2.800,00
Dagtocht € 1.900,00
Midweek € 4.700,00
Week € 6.950,00
3 feestdagen € 4.550,00
4 feestdagen € 5.160,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond zeilschip Averechts - Rederij Vooruit

Eigenschappen Averechts

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 50 personen (bij een dagtocht)
30 slaapplaatsen
Lengte 36,85 meter
Breedte 6,20 meter
Zeiloppervlakte 450,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , , ,

Averechts in beeld

Extra informatie over de Averechts

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Oerol individueel weekend arrangement Het is ook mogelijk een individueel arrangement voor Oerol 2018 te boeken. Onze imposante klippers Manna en Averechts en Suydersee zeilen u graag naar Terschelling en zullen gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Weekend Manna  15 juni – 17 juni Weekend Suydersee 15 – 17 juni Weekend Averechts  22 juni – 24 juni Programma Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral van al het moois dat het eiland…

Lees verder →

Horizontoer De Horizontoer is het hipste festival voor aanstormend talent! Van 3 tot 12 augustus 2018 staan de Waddeneilanden weer volledig in het teken van muziek en theater. Met een vloot authentieke zeilschepen vol muzikaal en theatraal talent overspoelt het festival Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. U hoeft dus nooit ver te kijken voor een stukje cabaret, een akoestisch concert of misschien zelfs wel een parade van steltlopers. Festival op de Waddeneilanden Als bezoeker heeft u de keus om mee te varen op een van de zeilschepen, of om op eigen kracht de eilanden te bezoeken. Alle optredens zijn op centrale locaties op onder andere Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en in Harlingen. Beginnende bands verdringen zich voor een plek in de line-up, want sta je als artiest op Horizontoer, dan heb je serieuze doorbraakpotentie. Het niveau tijdens dit evenement is hoog, echter de sfeer laagdrempelig. Daarnaast zijn de optredens gratis of tegen…

Lees verder →

The Tall Ships Races 2018 In 2018 is het eindelijk zover! Van 3 t/m 6 augustus 2018 zullen de meest imposante zeilschepen ter wereld namelijk voor de tweede keer in de Harlinger wateren te bewonderen zijn. Van monumentale klippers en prachtige driemastschoeners, tot militaire commandofregatten en kolossale onderzeeërs. De evenementen omtrent de Tall Ships Races zijn bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilgebeuren. Het is daarom ook verplicht dat de helft van de bemanning tussen de 15 en 25 jaar is. De route van de The Tall Ships Races begint in Sunderland (UK) en gaat via Esbjerg (Denemarken) naar Stavanger (Noorwegen), om in Harlingen te eindigen. In 2014 was Harlingen al gastheer van The Tall Ships Races en fungeerde toen als starthaven voor deze roemruchte, internationale wedstrijd. Het wordt een feest dat u niet wilt missen! Onze arrangementen Speciaal voor de…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299