Antonia

Over de Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee.
Het volop genieten en het beleven van avontuurlijke zeilreizen gaan hand in hand op dit authentieke zeilschip.

De enthousiaste crew van de Antonia geeft het roer graag uit handen, waardoor het zomaar ineens kan zijn dat u zelf het schip over de golven stuurt!
Ook weten ze u precies de leukste cafés, gezelligste restaurants en meest interessante bezienswaardigheden te wijzen.
Schipper Heidy zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken tijdens uw zeiltocht en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft.

Kortom, een vakantie om nooit te vergeten!

Direct boeken

Ook zin in zeilen met de Antonia?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op.

Direct boeken

Aan boord van de Antonia

Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om de benen te strekken.
In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kist vol spelletjes.
Tijdens koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima worden gezeild.

Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen.
Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Benedendeks bevindt zich een goed uitgeruste scheepskeuken, waar u gebruik kunt maken van een gasstel, een oven, servies en de nodige kookattributen.
Daarnaast is de keuken ingericht met 6 grote kookvlammen, een afzuigkap, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken, 2 koelkasten en een vriezer.
Ook is er een biertap aanwezig.
De nodige fusten bier kunnen voor € 100,00 per stuk worden besteld en worden voor afvaart op het schip gezet.

Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wasmachine en droger aan boord

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.470,00
Kort weekend € 2.300,00
Dagtocht € 1.650,00
Midweek € 3.800,00
Week € 5.250,00
3 feestdagen € 3.470,00
4 feestdagen € 3.900,00

Boek nu Informatie aanvragen

Zeilschip Antonia plattegrond - Rederij Vooruit

Eigenschappen Antonia

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 30 personen (bij een dagtocht)
24 slaapplaatsen
Lengte 27,50 meter
Breedte 5,25 meter
Zeiloppervlakte 325,00 m²
Accommodaties ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Antonia in beeld

Extra informatie over de Antonia

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Berenloop individueel arrangement Jaarlijks vindt op Terschelling de Berenloop plaats. In 2018 wordt de Kleintje Berenloop 3 november georganiseerd en de officiële Berenloop op 4 november. Het zware parcours en aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel, waardoor de Berenloop voor veel lopers al sinds 1997 als vast onderdeel op de kalender staat. Daarnaast staat Terschelling natuurlijk bekend om haar prachtige natuur. Kortom, een sportief en bovendien ontspannen weekend op de Friese eilanden. Berenloop arrangement 2 november – 5 november   Weekend weg Vrijdag 2 november Om 20:00 uur stapt u aan boord, waarbij u kennis maakt met de crew en de andere lopers. Zaterdag 3 november Na een korte zeilinstructie zeilen we richting Terschelling. Onderweg serveert de scheepskok een heerlijke huisgemaakte soep met daarnaast een schaal broodjes. Eenmaal aangekomen heeft u alle tijd om het eiland te verkennen, hoewel u natuurlijk vrij bent om op het schip te blijven. Met het…

Lees verder →

Schoolkamp zeilen Ook een originele werkweek of schoolreis organiseren? Ga dan eens zeilen met Rederij Vooruit! Combineer een educatief schoolproject bijvoorbeeld met een avontuur over de Waddenzee of het IJsselmeer. Daarbij wordt het vaarprogramma in overleg gemaakt, u bepaalt dus zelf de invulling zodat u altijd verzekerd bent van een geslaagde week! Zeilen en educatie Het waddengebied is de ideale plek voor een schoolkamp, in het bijzonder de Waddenzee. Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen onderdeel van de les worden gemaakt. Zodoende is er tijdens een zeilkamp veel te zien, maar ook veel te doen! Bovendien gaat leren door de ongedwongen sfeer vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles bij Ecomare worden gevolgd of met de Waddenvereniging het bijzondere van eb en vloed worden ontdekt. Ga terug in de tijd met een bezoek aan…

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299