Antonia

Over de Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee.
Het volop genieten en het beleven van avontuurlijke zeilreizen gaan hand in hand op dit authentieke zeilschip.

De enthousiaste crew van de Antonia geeft het roer graag uit handen, waardoor het zomaar ineens kan zijn dat u zelf het schip over de golven stuurt.
Ook weten ze u precies de leukste cafés, gezelligste restaurants en meest interessante bezienswaardigheden te wijzen.
Schipper Heidy zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken tijdens uw zeiltocht en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft.

Kortom, een vakantie om nooit te vergeten!

Direct boeken

Ook zin in zeilen met de Antonia?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan contact met ons op.

Direct boeken

Aan boord van de Antonia

Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om de benen te strekken.
In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek en spelletjes.
Tijdens koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima worden gezeild.

Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen.
Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Benedendeks bevindt zich een goed uitgeruste scheepskeuken, waar u gebruik kunt maken van een gasstel, een oven, servies en de nodige kookattributen.
Daarnaast is de keuken ingericht met 6 grote kookvlammen, een afzuigkap, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken, 2 koelkasten en een vriezer.
Een luxe Green Egg barbecue kan worden ontstoken voor grillen op hoog niveau en om het feest compleet te maken staat er een biertap aan boord!

Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • Green Egg barbecue aan boord aanwezig
  • wasmachine en droger aan boord aanwezig

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.540,00
Kort weekend € 2.300,00
Dagtocht € 1.650,00
Midweek € 3.900,00
Week € 5.400,00
3 feestdagen € 3.550,00
4 feestdagen € 3.990,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Antonia

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 30 personen (bij een dagtocht)
24 slaapplaatsen
Lengte 27,50 meter
Breedte 5,25 meter
Zeiloppervlakte 325,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Antonia in beeld

Extra informatie over de Antonia

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Organiseer een schoolkamp op een traditioneel zeilschip, verken de prachtige Waddenzee en overnacht aan boord.

Lees verder →

Dag zeilen Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water. Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht! Suggesties voor een dag zeilen Zeilen vanuit Harlingen Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen. Zeilen vanuit Harlingen (2) Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling. Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen. Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee. Zeilen vanuit Zoutkamp Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299