Anna Catharina

Over de Anna Catharina

De Anna Catharina is een prachtige klipperaak uit 1914, destijds gebouwd voor de turfvaart.
Na jaren als zeilend vrachtschip te hebben gediend, is ze in 1981 omgebouwd tot een tweemastzeilschip voor de passagiersvaart.

Het schip heeft een relatief geringe diepgang waardoor zij op veel plekken kan komen waar sommige andere schepen niet kunnen varen.
Daarom maakt haar dit bij uitstek geschikt voor bijzondere vaartochten langs onontdekte plekjes, en een echte parel om mee op pad te gaan.

Schipper Gerard is tevens een specialist van het Oostwad, en kan u de mooiste vaarroutes laten zien.

Zeil klipperaak Anna Catharina onder zeil - Rederij Vooruit 05

Aan boord van de Anna Catharina

De Anna Catharine kenmerkt zich door een een ruime kuip, en veel dekruimte om de benen te strekken en al mijmerend over de zee uit te kijken.
Benedendeks in het knusse dagverblijf zakt u heerlijk weg op de comfortabele en zachte banken. Ook kunt u gebruik maken van een stereo en een cd-speler, voor net dat beetje extra gezelligheid in de avond.
Bijzonder is de sfeervolle houtkachel, wat betekent dat er in alle seizoenen kan worden gevaren.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een 220V stopcontact, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Aan boord vindt u comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen. U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen.

De huiselijke scheepskeuken is uitgerust met een royaal gasstel, een koelkast, een grote oven, een koffiezetapparaat en de nodige kookbenodigdheden. Zo kunt u na een heerlijke dag op het water in alle comfort uw zelfgemaakte maaltijd op tafel te zetten.
Een van onze meest geboekte opties is de barbecue aan boord. Geniet tot in de late uurtjes bovendeks van een fijn samenzijn onder de sterrenhemel, terwijl u zo nu en dan een spies of karbonaadje op de barbecue gooit. Rederij Vooruit kan u een uitmuntende catering-service aanbieden, bekijk ons barbecue-arrangement of vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Bijzonderheden

De crew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishavens van de Anna Catharina zijn Harlingen en Zoutkamp.

 

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.220,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.350,00
Midweek € 3.120,00
Week € 4.490,00
3 feestdagen € 2.810,00
4 feestdagen € 3.200,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Anna Catharina

Beoordeling
Type schip Klipperaak
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 27,00 meter
Breedte 5,10 meter
Zeiloppervlakte 280,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Anna Catharina onderweg

Anna Catharina in beeld

Extra informatie over de Anna Catharina

Zoutkamp, gelegen aan het Lauwersmeer is een natuurparadijs. Vanuit de haven Zoutkamp kunnen fraaie tochten worden gemaakt naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het Wad is fascinerend! Het is dan ook tweede thuishaven van Rederij Vooruit. De plaats Zoutkamp Zoutkamp ligt fraai aan het Lauwersmeergebied. Na de indijking in 1969 is hier een uniek natuurgebied ontstaan. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber! Zoutkamp is goed bereikbaar met openbaar vervoer, zo ook met eigen auto of bus. Vroeger heerste Zoutkamp over de stad Groningen. Het was een bolwerk dat met een kanon de schepen van en naar Groningen kon tegenhouden. Zoutkamp was door zijn ligging zowel van militaire betekenis als van belang voor de kustvisserij. Vanuit dit voormalige vissersdorp zijn interessante tochten op het oostelijke waddengebied mogelijk. Wij kunnen vanuit Zoutkamp eenvoudig de waddeneilanden Ameland, en Schiermonnikoog bereiken. Tevens zijn de Duitse Waddeneilanden zoals Borkum goed aan…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 heet de schipper u van harte welkom aan boord, en na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop. U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren op de barbecue? Aanleggen bij een Waddeneiland en de vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook volop meehelpen het schip door de golven van de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen. Rol samen de trossen…

Lees verder →

Short weekend zeilen Naast de mogelijkheid om een heel weekend een zeilschip te huren, kunt u er ook voor kiezen een short weekend te boeken. Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan prachtige, traditionele zeilschepen. Het wordt een heerlijk weekendje weg. Short weekend zeilen Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00. Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00. Voorbeeld programma short weekend zeilen Bij aankomst wacht u een warm welkom door schipper en crew en maakt u kennis met elkaar. U krijgt hierna van de schipper een korte workshop over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels, en vervolgens zetten we koers naar bijvoorbeeld het aanlokkelijke Terschelling. De vaartijd bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Tijdens een verkort weekeinde is een bezoek aan Vlieland of Texel natuurlijk ook mogelijk; in overleg met de kapitein kan er een programma worden opgesteld en kiest u zelf welke wateren zullen worden bevaren. ’s Avonds is het tijd…

Lees verder →

Teambuilding Wilt u een teambuilding bedrijfsuitje organiseren? Dan bent u bij Rederij Vooruit aan het juiste adres! Zeilen is namelijk een zeer geschikte activiteit voor teambuilding en netwerken. Door samen actief te zijn leren we op een relaxte en ongedwongen manier om beter samen te werken. Teambuilding aan boord van een zeilschip Een bedrijfsuitje op het water biedt een keur aan mogelijkheden. Bestaat uw groep uit 20 personen of meer, dan is een vaarwedstrijd op de Waddenzee een fantastische ervaring. Na een korte uitleg varen we met twee schepen naar de startblokken. Met hulp van de schipper en zijn matroos wordt er van de teams verwacht het schip door pure samenwerking over de finish te zeilen. Denk hierbij aan handelingen zoals het trimmen van de zeilen of het binnenhalen van het anker. Navigeren en samen tactisch de koers over zee bepalen. Spectaculaire manoeuvres door de woeste golven maken. Duidelijke communicatie en constant…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299