Anna Catharina

Over de Anna Catharina

De Anna Catharina is een prachtige klipperaak uit 1914, destijds in Zwartsluis gebouwd voor de turfvaart.
Voer zij vele jaren als vrachtschip met één mast, is ze in 1981 omgebouwd tot een tweemastzeilschip voor de passagiersvaart.

Het schip heeft een relatief geringe diepgang waardoor zij op veel plekken kan komen waar sommige andere schepen niet kunnen varen.
Dit maakt haar daarom zeer geschikt voor vaartochten langs onontdekte plekjes en een echte parel om mee op pad te gaan.

Schipper Gerard is tevens een specialist van het Oostwad en kan honderduit vertellen over de wateren rondom Groningen.
Gezelligheid staat dan ook voorop tijdens een zeiltocht met de prachtige Anna Catharina.

Direct boeken

Zeilen met de Anna Catharina?
Neemt u voor meer informatie en boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipperaak Anna Catharina onder zeil - Rederij Vooruit 05

Aan boord van de Anna Catharina

Het schip kenmerkt zich door een een ruime kuip en veel dekruimte. Hier kunt u heerlijk de benen kunt strekken en al mijmerend over de glinsterende zee uitkijken.
Na een mooie dag op het water zakt u in het knusse dagverblijf heerlijk onderuit op de comfortabele banken en kunt u voor dat extra beetje sfeer gebruik maken van een stereo en een cd-speler.
Bijzonder is de authentieke houtkachel, wat betekent dat er ook tijdens de koudere maanden prima kan worden gevaren.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Aan boord hebben wij comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen voor u klaargelegd.
U dient zelf een slaapzak mee te nemen, echter kunt u deze ook bij ons huren voor € 15,00 per stuk.

De huiselijke scheepskeuken is uitgerust met een royaal 6-pits gasstel, een koelkast (199 liter), een vriesvak (54 liter), een grote oven (115 liter), een koffiezetapparaat en de nodige kookbenodigdheden en servies.
Zo kunt u op elk moment van de dag in alle comfort uw ontbijt, lunch of avondeten op tafel zetten.

Douches en toiletten zijn aan boord aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.275,00
Kort weekend € 1.740,00
Dagtocht € 1.425,00
Midweek € 3.200,00
Week € 4.750,00
3 feestdagen € 2.975,00
4 feestdagen € 3.500,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Anna Catharina

Beoordeling
Type schip Klipperaak
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 27,00 meter
Breedte 5,10 meter
Zeiloppervlakte 280,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Anna Catharina in beeld

Extra informatie over de Anna Catharina

Haven Zoutkamp Ook vanuit haven Zoutkamp is het mogelijk uw zeiltocht te beginnen. Gelegen aan het Lauwersmeer is het een waar natuurparadijs. Hier zeilt u nog echt door een van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland bezit. Tevens is het Lauwersmeer een plaats voor sport en recreatie. Vanuit Zoutkamp zijn de prachtige Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog eenvoudig te bereiken. Tevens zijn de Duitse Waddeneilanden zoals Borkum en Juist goed aan te sturen, ook deze zijn zeker een bezoek waard. Graag denken wij met u mee over een tocht. Ook kunt u de schipper vragen naar de leukste bezienswaardigheden en activiteiten op de eilanden. Geniet van het prachtige landschap op een traditioneel schip van Rederij Vooruit! Het dorp heeft een rijke historie. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog diende het als verdedigingsschans en daarna stond het als vissersplaats bekend. Tot aan 1960 was Zoutkamp een vissershaven, welke belangrijk was voor de garnalenvisserij. Tegenwoordig komt…

Lees verder →

Teambuilding Wilt u een teambuilding bedrijfsuitje organiseren? Dan bent u bij Rederij Vooruit aan het juiste adres! Zeilen is namelijk een zeer geschikte activiteit voor teambuilding en netwerken. Door samen actief te zijn leren we op een relaxte en ongedwongen manier om beter samen te werken. Teambuilding aan boord van een zeilschip Een bedrijfsuitje op het water biedt een keur aan mogelijkheden. Bestaat uw groep uit 20 personen of meer, dan is een zeilwedstrijd op de Waddenzee een echte aanrader! Na een korte uitleg varen we met twee schepen naar de startblokken. Met hulp van de schipper en zijn matroos wordt er van de teams verwacht het schip door pure samenwerking over de finish te zeilen. Denk hierbij aan handelingen zoals bijvoorbeeld het trimmen van de zeilen of het binnenhalen van het anker. Navigeren en daarnaast samen tactisch de koers over zee bepalen. Kortom, duidelijke communicatie en constant overleg is noodzakelijk…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 uur heet de schipper u van harte welkom aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop! U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren boven de barbecue? Aanleggen bij een van de prachtige Waddeneilanden en de lokale vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook meehelpen het schip over de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen. Rol samen de trossen…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299