Alexandra

Over de Alexandra

Tweemastklipper Alexandra maakt van zeilen een sensatie!

De Alexandra is in 1895 op de beroemde werf Duivendijk gebouwd. Na vele jaren dienst te hebben gedaan als vrachtschip, heeft zij tot 1990 als woonschip gediend.
Sinds een ingrijpende verbouwing in 2011, beschikt de Alexandra over een mooi ingedeeld gastenverblijf en de bemanning heet u daarom graag van harte welkom aan boord van dit prachtige schip.

Wilt u lekker zeilen, ontspannen en van de ongerepte natuur genieten? Of liever droogvallen op een zandbank om vervolgens op blote voeten door de koele modder te lopen?
Alles is mogelijk. U kunt zelfs actief mee helpen en bijvoorbeeld de zeilen hijsen. Zelf het roer in handen nemen. De schipper leert u namelijk graag hoe u dit grote schip door de golven moet sturen.
Wat een machtig gevoel!

Aan boord van de Alexandra

Op het ruime achterdek vindt u een gezellige zitgelegenheid, waar u een fantastisch uitzicht over de Waddenzee of het IJsselmeer heeft.
In het knusse dagverblijf kunt u nog lang napraten over de zeiltocht en de belevenissen van de dag. Ook staat er een radio met cd-speler, een televisie (met video/dvd), spelletjes en een uitgebreide boordbibliotheek tot uw beschikking. Op minder warme dagen kunt u de centrale verwarming omhoog draaien, en zit u er ook tijdens de gure herfstmaanden nog warmpjes bij.

Alle slaaphutten beschikken over een wasbak met warm en koud stromend water, CV, een bedlampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
De bedden hebben wij alvast voor u gedekt met een laken, een kussen en kussensloop. U dient enkel zelf een deken of slaapzak mee te nemen.

De scheepskeuken is uitgerust met alle benodigdheden voor het bereiden van uw eigen maaltijden. U kunt onder andere gebruik maken van een 6-pits gasfornuis, een grote koelkast (250L) en een vriezer (75L). Zo kunt u na een heerlijke dag op het water in alle comfort zelf een simpel diner op tafel zetten.

 

Bijzonderheden

De thuishaven van de Alexandra is Harlingen.

Aan boord van de Alexandra zijn standaard zeilpakken, een bijboot en een barbecue aanwezig.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.530,00
Kort weekend € 2.300,00
Dagtocht € 1.700,00
Midweek € 3.350,00
Week € 4.870,00
3 feestdagen € 3.400,00
4 feestdagen € 4.080,00

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Alexandra

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 30 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 27,00 meter
Breedte 5,00 meter
Zeiloppervlakte 280,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Alexandra onderweg

Alexandra in beeld

Extra informatie over de Alexandra

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299