Friesland is een provincie in het noorden van Nederland met studentenstad Leeuwarden als hoofdstad. Naast het Nederlands heeft het Fries officieel de status van bestuurstaal, een taal die meer dan de helft van de Friezen spreekt.

De provincie Friesland

Het open landschap van Friesland typeert zich door verscheidenheid.
Naast de kenmerkende weilanden staat de provincie ook bekend om haar terpen en natuurlijk het Waddengebied. Door haar vele meren leent zij zich uitstekend voor prachtige zeiltochten.
Bij zeer strenge winters weet men de Friese wateren ook te vinden, echter dan in de vorm van de beroemde Elfstedentocht. Deze barre schaatstocht van ruim 200 kilometer voert zowel wedstrijdrijders als recreanten over natuurijs langs de elf plaatsen die ooit stadsrechten hebben verkregen.
De laatste Elfstedentocht vond plaats in 1997.

Befaamd om onder andere oranjekoek, suikerbrood, kaatsen, de Sneekweek, fierljeppen, Skûtsjesilen en de Waterpoort, trekt Friesland het hele jaar door veel toeristen.

Waddenzee en IJsselmeer

Ook Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer grenzen aan Friesland.
Zeil via de Waddenzee naar de prachtige Waddeneilanden en geniet van de vele bezienswaardigheden en het schitterende landschap op bijvoorbeeld Ameland, Vlieland of Terschelling.
Een leuke toevoeging aan de zeiltocht is om door de sluizen van de Afsluitdijk te steken en een van de pittoreske vissersdorpjes langs het IJsselmeer te bezoeken, zoals Stavoren of Medemblik.

Een week of weekend zeilen

Bij Rederij Vooruit kiest u voor een week, een short weekend of een weekend zeilen. Inschepen kan in verschillende havens, waaronder onze thuishaven Harlingen, Makkum, Heeg en Grou.

Elk schip beschikt over een goed uitgeruste keuken, waar u zelf van alle gemakken voorzien uw ontbijt, lunch, snacks en maaltijden bereidt.
Heeft u echter geen zin om in de kombuis te sloven, dan nemen wij graag de catering voor u uit handen.
Of dit nu een simpele lunch betreft of een uitgebreide barbecue aan boord, wij denken graag met u mee!
Vraag ons naar de vele mogelijkheden omtrent catering.

Meer informatie

Wilt u een zeilboot huren in Friesland?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het samenstellen van een zeiltocht of zeilvakantie in Friesland.