In het Wrakkenmuseum zijn echt niet alleen maar stukken tentoongesteld van historische schepen, maar ook voorwerpen behorend bij moderne vaartuigen.
Zo zijn er door de jaren heen bijvoorbeeld talloze containers, plastic flessen en bouwvakkers-helmpjes aan wal gesleept!

Wat is er te doen?

Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, welke deels is gemaakt van de restanten van het Noorse schip Cyprian dat in 1905 voor de kust van Terschelling verging. Al sinds 1975 verzamelt de eigenaresse opgedoken vondsten van de vele scheepswrakken op de bodem bij Terschelling. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder museum met allerhande rariteiten die zelfs teruggaan tot 1650. Alles wat een strandjutter op zijn zoektocht tegenkomt, staat in het Wrakkenmuseum gepresenteerd en neemt u mee terug in de tijd. Denk hierbij aan aangespoelde scheepsonderdelen of hele oude flessenpost. Daarnaast is er een leerzame, doorlopende expositie over de werkzaamheden door de helmduikers op het wrak van het goudschip Lutine te bekijken.

Speciaal voor de kleine avonturiers is er een heus piratenschip gebouwd!
Het schip Woeste Willem spreekt tot de verbeelding en daagt kinderen uit om alles uit hun fantasie te halen. Ook de stoere boomhut en het kasteel zijn volledig van wrakhout gebouwd en garanderen urenlang speelplezier.

Rondom het museum staan grote stukken opgesteld zoals ankers, kanonnen en zelfs de toren van een Engelse onderzeeboot.
Naderhand kunt u op het terras genieten van wat lekkers, terwijl de allerkleinsten zich vermaken in de Piratentuin. Het Wrakkenmuseum beschikt over een gezellig terras, waar u omringd door curiosa aanschuift bij een kopje koffie of lunch.

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee tijdens een familiedagbedrijfsfeestvergadering of zeilvakantie.
Bezoek de vele bezienswaardigheden en evenementen op de Waddeneilanden, zoals Ecomare op Texel, Natuurcentrum Ameland of Oerol op Terschelling.

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar het Wrakkenmuseum op Terschelling?
Neemt u dan gerust contact met ons op.