Rederij Vooruit heeft een groot aanbod aan verschillende soorten zeilschepen. Onze vloot bestaat uit traditionele klippers, tjalken, skûtsjes en vele andere historische vaartuigen. Graag nemen zij u mee aan boord voor onvergetelijke zeiltochten, zoals een dagtocht, weekend zeilen, midweek zeilen of week zeilen. Ook hebben wij leuke zeilarrangementen samengesteld en bent u bij ons van harte welkom voor een tocht naar bijvoorbeeld Oerol, Fjoertoer of Here Comes The Summer.

Hijs de zeilen met Rederij Vooruit en ontdek de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese Meren met een authentiek zeilschip!

Bruine vloot

Onder de noemer bruine vloot, wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren.
De bruine vloot is de aanduiding voor de professionele chartervaart met traditionele zeilschepen en motorschepen in Nederland, die voorheen door het leven gingen als vrachtschip.
Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Tevens zijn de schepen in de meeste gevallen uitgerust met toiletten en douches, wat betekent dat er voor het gebruik van sanitaire voorzieningen niet hoeft worden afgemeerd.
Vaak zijn traditionele schepen bij een rederij aangesloten om in de pleziervaart te dienen of gaan door het leven als woonschip.

Meer informatie

Rederij Vooruit heeft voor elke gelegenheid het juiste schip.
Of u nu een unieke familiedag wilt organiseren, naar de Waddeneilanden wilt zeilen of op zoek bent naar een ideale locatie voor een bedrijfsevenement.

Op onze kleinste schepen stappen tijdens een dagtocht 14 gasten aan boord. De grootste schepen hebben ruimte voor maar liefst 60 personen.
Tevens is het op de meeste schepen mogelijk aan boord te overnachten, wij bieden slaapaccommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen.

Wij denken graag met u mee en beloven u een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren.