Leren over het wad

Het Wad is in alle opzichten de ideale omgeving voor een schooluitje.
Niet alleen is het een prachtige en spannende omgeving om te verblijven, door haar veelzijdigheid leren kinderen hier vooral hoe de natuur in elkaar steekt.
Onze schippers nemen de leerlingen mee in de wereld van biologie, geologie en de geschiedenis van het Wad. Maar ook wiskunde en natuurkunde kunnen in de lessen worden verweven.

Leren gaat door de ongedwongen sfeer bijna vanzelf. Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles in het zeehonden-hospitaal van Ecomare worden gevolgd of laat de kinderen met een expert van de Waddenvereniging alles over eb en vloed ontdekken. Ga terug in de tijd met een bezoek aan het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of duik de geschiedenis in van een eeuwenoud vissersdorp langs het IJsselmeer.
En daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk een tocht langs de zeehonden te maken!

Kortom, genoeg inspiratie om een boeiende werkweek omheen te kunnen bouwen.

Samenwerken en sociale vaardigheden

Onze ervaren schippers brengen uw leerlingen tijdens het schoolkamp de fijne kneepjes van het vak bij en zorgen dat zij bij alle zeilhandelingen worden betrokken. Door samen bijvoorbeeld de zeilen te hijsen en te navigeren, leren zij op een speelse manier rekening met elkaar te houden en als team samenwerken.
Gedurende het schooluitje dient het schip als accommodatie, wat betekent dat ook leerzame zaken als eten koken en schoonmaken tot de orde van de dag behoren.

Avontuur aan boord

Overdag aan land de grootste avonturen beleven en ’s nachts slapen in een heuse scheepshut. Het kan bijna niet mooier!

Alle hutten beschikken over comfortabele stapelbedden, een wastafel met stromend water, CV, 220V een leeslampje en bergruimte voor persoonlijke spullen. Ook beschikken alle schepen over toiletten en douches.

Meer informatie

Wilt u ook meer weten over een schoolkamp of schooluitje op onze schepen?
Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie.