Helaas, er zijn geen berichten gevonden voor dit type

Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele wad- en sontvaarder

Een wad- en sontvaarder is een type binnenschip. De term sontvaart heeft vrijwel uitsluitend betrekking op de scheepvaart tussen Nederland via het Noord-Oostzeekanaal naar de Zweedse zuidkust.

Als opvolger van de Groninger tjalk en de schoener, waren de robuuste wad- en sontvaarders dan ook bestemd voor de vaart richting de Oostzee.

De meeste schepen zagen destijds het levenslicht op de Groninger werven langs het Winschoterdiep. Deze kustzeilers zijn een bredere versie van het motorschip en hebben een wat grotere holte. Speciaal ontworpen om in niet al te diep water te kunnen zeilen, voeren ze zo dicht mogelijk onder de kust naar hun eindbestemming. Omdat hier een zekere zeewaardigheid voor was vereist, is bij de bouw van dit soort schepen rekening gehouden met een zwaardere constructie.

Wad- en sontvaarders worden vandaag de dag niet meer gebouwd. De capaciteit van deze schepen is voor de huidige economie te klein en dus te duur om in te zetten voor transport. Wel dienen veel wad- en sontvaarders tegenwoordig als vaartuig in de binnenvaart, vaak met enige aanpassingen in lengte.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Here Comes The Summer op Vlieland, stap aan boord voor een uniek bedrijfsuitje of organiseer een onvergetelijk vrijgezellenfeest op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke wad- en sontvaarder?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.