Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele schoener

Schoeners vinden hun oorsprong langs de Noord-Amerikaanse kust, rond het jaar 1800. Het leven op zee zorgde destijds voor een belangrijke bron van inkomen en zo werden schoeners in aanvankelijk gebouwd voor de visserij op de Grand Banks.

Met een lange, smalle romp en een diep stekende kiel, hebben schoeners een bijzonder voorkomen. Ook kenmerkend voor dit type schip is het feit dat de achterste mast langer is dan de voorste. In de eerste instantie voorzien van twee masten, bestaan er ook varianten met meerdere masten. De topzeilen deden hun intrede rond de 18e eeuw en met het verdwijnen van de razeilen was het schoenertuig geboren.

In West-Europa zijn schoeners aan het begin van 1900 veel gebruikt voor de kustvaart, voornamelijk voor het transport van goederen. In tegenstelling tot de eerdere ontwerpen, hadden deze een vlakke bodem en waren soms voorzien van zij-zwaarden om de drift te beperken.
Met de opkomst van gemotoriseerde kustvaart, werd er na 1920 steeds minder vaak voor dit scheepstype gekozen als het ging om handel en transport.
Hedendaags dienen schoeners niet meer als transportmiddel en zijn veel van deze schepen inmiddels omgebouwd tot woonschip of charterboot.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Oerol op Terschelling, stap aan boord voor een heerlijk weekend zeilen of organiseer een onvergetelijke familiedag op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken met een traditionele schoener?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.