Helaas, er zijn geen berichten gevonden voor dit type

Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele kustzeiler

Een kustzeiler is een schip dat voornamelijk werd gebruikt voor het vervoer van losse stukgoederen, voornamelijk op de drukke route naar Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland.

Vrijwel elk land dat grenst aan zee, kent een rijke historie in scheepvaart. De steden en dorpen profiteerden van de ideale ligging aan het water en maakten dankbaar gebruik van de waterwegen. In Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Scandinavië rolden in de hoogtijdagen vele houten schepen van de werf.

Toen de handel over het water overstapte van zeilend naar gemotoriseerd, moesten ook kustzeilers aan motorisering geloven. De nodige verbouwingen zorgden dat de meeste schepen werden voorzien van een motor, zodat zij nog jaren als vrachtschip konden dienen. In de daaropvolgende periode nam de vraag naar het vervoer van goederen in hoog tempo toe. Schepen konden de snelle levertijd van gemotoriseerd vrachtverkeer niet bijhouden en er werd steeds vaker gekozen voor transport over land.

Het type kustzeiler is zeer populair onder de zeilliefhebbers. Het is dan ook niet vreemd dat er in deze categorie regelmatig spannende zeilwedstrijden en zeiltochten worden georganiseerd.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer.
Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Fjoertoer op Terschelling, stap aan boord voor een prachtige dagtocht of organiseer een educatieve schoolreis op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke kustzeiler?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.