Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele klipperaak

Een klipperaak is een zeilend binnenvaartschip met een platte bodem, voorzien van een gaffeltuig en twee zwaarden. Veelal vervaardigd uit staal of ijzer waren deze aken goed bestand tegen het zware vrachtwerk en konden ze prima tegen een stootje.

Dit type schip werd tussen 1890 en 1930 op vele Nederlandse scheepswerven gebouwd en is afgeleid van de bekende binnenvaartklipper.
Het onderscheidt zich van een doorsnee klipper door een voller en ronder achterschip en daarmee een groter achteronder. Hierdoor ontstond er meer leefruimte voor de schipper en zijn gezin, die vaak aan boord woonden en meereisden tijdens het vervoer.
Tevens kenmerkend is dat de kop van een klipperaak doorgaans minder spits is dan die van een vergelijkbare klipper, deze is vaak plomper en in sommige gevallen zelfs stomp.
Van oorsprong uitgerust met een aanhangend roer, heeft het schip daarbij geen stuurwiel. In plaats daarvan beschikte het vaartuig over een helmhout waarmee het roer kon worden bediend.

Om te kunnen voldoen aan de destijds steeds groter groeiende vraag in handel en industrie, zijn veel klippers na de bouw verlengd om meer vracht te kunnen vervoeren.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken.Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Oerol op Terschelling, stap aan boord voor een unieke familiedag of neem het bedrijf mee op een zeiluitje!

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke klipperaak?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.