Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele Hasselteraak

Een aak is een groot en meestal stevenloos schip, gebouwd voor gebruik op de binnenwateren en de grote rivieren.

In de 16e en 17e eeuw werden aken erg veel gebruikt in de handel en nijverheid. Door de lange smalle vorm en het brede roer kon het schip gemakkelijk met de stroom mee afzakken en stroomopwaarts worden gesleept. Daartoe was op het voorschip een korte, stevige mast geplaatst waar de sleepkabel aan kon worden bevestigd.

De Hasselteraak is een van de vele soorten aken die door de jaren heen zijn gebouwd. Iets kleiner in afmeting dankt ze haar naam aan de plaats waar ze van de steigers rolde, namelijk Hasselt. Door de gracht rond het bolwerk en de diepte van het water, bleek deze stad ideaal voor scheepsbouw. Het bolwerk bood ook een goede ligging voor een langshelling en voldoende uitlooplengte voor het te water laten van boten.
Eind jaren 1900 stapte men over op het gebruik van ijzer in plaats van hout. Met de opkomst van zwaardere industrie en de vraag naar schepen die grotere hoeveelheden konden vervoeren, verdween de aak als vrachtschip langzaam uit beeld.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag dan natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Into The Great Wide Open op Vlieland, stap aan boord voor een vergadering of organiseer een schoolkamp op het water.

Meer informatie

Ook een prachtige zeiltocht maken op een authentieke Hasselteraak?
Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.