Een zeiltrip op een tjalk in Friesland is een onvergetelijk avontuur voor avonturiers op zoek naar een actieve en uitdagende natuurbeleving.

zeilen in Friesland, tjalk zonsondergang bruinevloot harlingen

Zeilen in Friesland

 

Ontdek het avontuur van zeilen in Friesland met een tjalk van de bruine vloot!

Een avontuurlijke vakantie of uitje hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Ontdek de schoonheid van ons eigen land! En voor de watersport ben je dan in Friesland op het juiste adres.

Wat is zeilen eigenlijk?

Zeilen is een fantastische manier om te genieten van de natuur, de frisse lucht en het water. Je gebruikt de kracht van de wind om je voort te bewegen in een zeilboot of zeilschip. Het is een actieve en uitdagende vorm van recreatie waarbij je echt één wordt met de elementen. Of je nu alleen gaat, met vrienden of familie, zeilen in Friesland is een onvergetelijke ervaring! Neem een kijkje bij onze meezeilreizen.

Waarom is Friesland de perfecte bestemming om te zeilen?

Wil je graag op vakantie in Friesland? Friesland heeft alles wat je hart begeert als het om zeilen, avontuur en watersport gaat. Met zijn uitgestrekte meren, zoals het Sneekermeer en het IJsselmeer, en de vele pittoreske dorpjes en steden aan het water, is het een waar paradijs voor zeilers. De provincie staat bekend om zijn gastvrijheid en de ontspannen sfeer op het water. Of je nu kiest voor een dagtocht of een meerdaagse reis, zeilen in Friesland biedt eindeloze mogelijkheden om te genieten van de natuur en de rust.

Ontdek de charme van een tjalk van de bruine vloot

Één van de meest iconische schepen waarmee je kunt zeilen in Friesland is de tjalk. Deze traditionele zeilschepen behoren tot de bruine vloot, een vloot van historische schepen die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen. Tegenwoordig zijn deze schepen omgebouwd tot comfortabele passagiersschepen, perfect voor een onvergetelijke zeilvakantie.

Tjalken zijn stoere, platte schepen die vroeger werden gebruikt voor het vervoeren van vracht over de ondiepe binnenwateren van Nederland. Met hun kenmerkende ronde boeg en platbodem konden ze overal komen.

Ook waren tjalken de werkpaarden van de Nederlandse binnenvaart. Deze zeilende vrachtschepen vervoerden alles, van kolen tot kaas, tussen steden en dorpen.

Wist je dat de bruine vloot zijn naam te danken heeft aan de karakteristieke kleur van de traditionele zeilen? Getint door cachou, een kleurstof uit bomen werden de zeilen geconserveerd. Hoewel de meeste zeilen nu wit zijn, blijft de naam als eerbetoon aan het rijke verleden.

Rederij Vooruit is de grootste Rederij van Noord-Nederland en heeft meer dan 40 schepen uit de bruine vloot tot je beschikking! Neem hier een kijkje bij onze zeilschepen bruine vloot.

bruine vloot Harlingen

Ga je mee zeilen in Friesland?

Kort samengevat:

– Friesland is de ultieme bestemming voor zeilers, met zijn uitgestrekte meren, pittoreske dorpen en ontspannen sfeer.

– De bruine vloot, een vloot van historische zeilschepen, biedt de perfecte manier om Friesland vanaf het water te ontdekken.

– Tjalken, de traditionele platte zeilschepen, zijn de iconen van de bruine vloot en bieden een unieke en comfortabele zeilervaring.

– Rederij Vooruit in Harlingen is de grootste aanbieder van bruine vloot schepen en biedt zeiltochten door het prachtige Friese landschap.

 

Rederij Vooruit is dé plek om je zeilavontuur in Friesland te beginnen op de Bruine vloot in Harlingen. Deze historische havenstad ademt maritieme geschiedenis en is de thuisbasis van vele prachtige tjalken. Stap aan boord en laat je meevoeren door de wind, terwijl je geniet van het prachtige Friese landschap en de gezellige dorpjes onderweg.

Dus waar wacht je nog op? Boek nu je zeilschip en ontdek de magie van zeilen in Friesland! Laat je meevoeren door de wind en geniet van een onvergetelijke ervaring aan boord van een tjalk van de bruine vloot in Harlingen.