Haven Lelystad

Vanuit haven Lelystad verkent u tijdens een zeiltocht het IJsselmeer, maar bent u via de Afsluitdijk ook zomaar op de Waddenzee.

Boek een prachtige zeilvakantie!

De hoofdstad van Flevoland is vernoemd naar de geestelijke vader van de Zuiderzeewerken, Cornelis Lely.

Centraal gelegen aan het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee, biedt de haven talloze mogelijkheden voor een prachtige zeiltocht. De Bataviahaven biedt goede faciliteiten en is te bereiken over zowel water als over de weg of met openbaar vervoer.

Lelystad is een van de jongste steden van Nederland. Ontstaan door de inpoldering van het IJsselmeer rond 1950, trokken de eerste bewoners in 1967 naar de stad en is ze sinds 1980 officieel een gemeente.

Lelystad ligt nabij de Houtribdijk. Deze lange dijk scheidt het IJsselmeer van het Markermeer en leent zich goed voor wandelingen en fietstochten. Ook de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad zijn elk seizoen erg in trek bij natuurliefhebbers.

Diverse restaurants en cafés kleuren de stad en ook het aanbod aan winkelcentra is groot. Batavia Stad is daarbij het bekendste winkelcentrum; in deze enorme outlet vindt u allerhande merkkleding voor een bodemprijs.
Tevens is het luchtvaartmuseum Aviodrome een spectaculaire dag uit voor jong en oud.

Bovendien is dit ideaal te combineren met een bezoek aan de Bataviawerf.
Hier kunt u een reconstructie van het VOC-schip Batavia bekijken en komt u alles te weten over het leven op zee.

Ook kan de reconstructie van Hr. MS. De Zeven Provinciën worden bezichtigd. Dit was het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Deze is echter half voltooid, daar de bouw van dit schip in het jaar 2013 is gestopt. Bijzonder leerzaam is de rondleiding over scheepsbouw en de boeiende geschiedenis van de zeevaart.

Ga terug in de tijd en duik in de historie van eeuwenoude schepen van de bruine vloot!

Schip huren Lelystad

Wilt u met familie, collega’s of anderen, zeilen op een schip van Rederij Vooruit? Neemt u voor meer informatie of vragen dan gerust contact met ons op voor een passende offerte op het door u gewenste schip.