Haven Heeg

Vanuit het centraal gelegen watersportdorp Heeg maakt u prachtige zeiltochten en zeilvakanties.

Stap aan boord en beleef een onvergetelijke zeiltocht!

Het unieke watersportdorp Heeg is omringd door diverse meren en kanalen.
Door de ideale ligging aan het Heegermeer en de Fluessen is dit oude dorp uitgegroeid tot een van de grotere watersportplaatsen. In het meer bevinden zich enkele kleine eilandjes en een vaarroute die onderdeel is van het Johan Frisokanaal.

Al vanaf de 17e eeuw staat Heeg bekend om paling.
Friese schepen werden destijds vaak ingezet om levende paling van Friesland naar Londen te vervoeren. Hier hadden deze ze zelfs een eigen ligplaats langs de Theems; the Dutch Mooring. Toen begin 20e eeuw de scheepvaart motoriseerde, vervuilde het water zodanig dat de sterfte van paling opliep en de handel in deze vis afnam.
De nieuw gebouwde palingaak Korneliske Ykes II uit 2009 herinnert aan een tijd dat transport nog via het water verliep. Aan de oude werf in Heeg is het schip van dichtbij te bezichtigen.

In Heeg vindt men een keur aan zeilscholen, jachthavens en scheepswerven.
Naast meerdere watersportzaken, heeft het centrum ook een groot aantal restaurants en bars. Voor het ultieme vakantiegevoel beschikken de meeste restaurants natuurlijk over een terras aan het water.

Het nachtleven kent vele gezellige kroegen en uitgaansgelegenheden, voor de liefhebbers is d’Ald Wal bijvoorbeeld tot in de vroege uurtjes geopend.
In een bruisend dorp als Heeg worden met regelmaat leuke evenementen georganiseerd. Het festival Heechspanning op Hemelvaartsdag is inmiddels uitgegroeid tot een begrip.
Ook vinden er meerdere spannende wedstrijden plaats op het nabijgelegen Heegermeer.
En de echte waaghals gaat natuurlijk flyboarden!

Galerie de Scheepskamer biedt tal van schilderijen met een nautisch tintje. Daarnaast telt het dorp een aantal prachtige gebouwen uit de 18e eeuw.
Tijdens een wandeling of fietstocht komen deze monumenten bijna vanzelf op uw pad!

Schip huren

Ook een tocht boeken vanuit Heeg en vanaf haven Heeg de Friese Meren en het IJsselmeer ontdekken?

Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.