Haven Grou

Gelegen in hartje Friesland, is het dorp Grou een prima startpunt om de prachtige binnenwateren van Friesland te ontdekken.

Stap aan boord bij een schip van Rederij Vooruit!

Grou is een dorp met een historisch karakter. Het oude centrum doet dan ook terugdenken aan een tijd van visserij en ambacht. De knusse pandjes en pittoreske straten zorgen voor een gemoedelijke sfeer, waardoor het er in elk seizoen heerlijk toeven is. Deze Friese plaats telt twee beschermde dorpsgezichten en tientallen Rijksmonumenten, welke u natuurlijk het beste bekijkt tijdens een wandeling door het dorp.

Ook aan bezienswaardigheden en interessante musea komt Grou natuurlijk niet tekort. Het Hert fan Fryslân (Hart van Friesland) vertelt onder andere over Grouster thema’s zoals Sint Piter en het Mineralogisch Museum verklapt de geheimen van kristallen en edelstenen.

Voor jong en oud is er in Grou wat te beleven. Vooral in de zomermaanden drijft het dorp op toerisme en recreatie en worden er tal van leuke evenementen georganiseerd. Er is bijvoorbeeld een grote diversiteit aan restaurants, een breed winkelaanbod en gezellige bedrijvigheid in het centrum en langs het water. De zogeheten Pontjesroute is een echte aanrader!

Niet alleen in de vakantie, maar ook op de meeste zomeravonden zitten de terrassen aan de waterkant en rond de markt vol met watersporters. Vele wandelroutes en fietstochten leiden langs Grou of vinden er een ideale plek voor een pauze.

Zeilarrangementen vanuit opstapplaats Grou

Grou is een fijne locatie die via de diverse wateren desgewenst tot aan de Waddenzee en het IJsselmeer toegang heeft. Midden in Friesland en goed bereikbaar zijn er verschillende mogelijkheden om hier als opstapplaats, te starten aan het onvergetelijk zeilavontuur. Bent u geintresseerd in een zeilarrangement vanuit Grou? Neem dan nu contact op!

Schip huren in Grou?

Een zeilboot huren en een bezoek brengen aan het dorp Grou of wilt u graag vertrekken vanuit haven Grou? Kijkt u dan bij onze schepen voor de beschikbaarheid of neem voor meer informatie contact met ons op. Als grootste Rederij van het Noorden hebben we het grootste aanbod zeilschepen en vanuit Grou kunnen we u bedienen met de mooiste zeilarrangementen.