Een dag zeilen begint ’s ochtends om 9:30 uur en eindigt tegen een uur of 17:30. Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag op het water.

Boek bij Rederij Vooruit een onvergetelijke dagtocht!

Suggesties voor een dag zeilen

Zeilen vanuit Harlingen

Om 9:30 uur lichten we het anker en zeilen we bijvoorbeeld richting de Afsluitdijk. Via de sluizen gaan we het IJsselmeer op, om in de loop van de middag bij Makkum of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand aan te leggen.

Zeilen vanuit Harlingen (2)

Rond 9:30 uur draaien we het roer richting Vlieland of Terschelling.
Onderweg zeilen we langs de zeehondenbank net onder Vlieland, waar de schipper zo dicht mogelijk langs zal proberen te varen.
Op de terugweg kunt u genieten van het wonderlijke schouwspel van wind en wolken boven de Waddenzee.

Zeilen vanuit Zoutkamp

Bij goed weer en een gunstig tij kan er naar Schiermonnikoog worden gezeild, waar we een aantal uren verblijven en van het eiland genieten.
Ook is een tocht naar Groningen of het schitterende dorp Dokkum een leuke optie.

Zeilen vanuit Den Oever

Vanuit Den Oever kan een prachtige tocht worden gemaakt naar bijvoorbeeld Texel of Medemblik. Bij een bezoek aan een van de vissersdorpjes aan het IJsselmeer zullen ook de sluizen bij de Afsluitdijk worden aangedaan.

Zeilen op de Friese Meren vanuit Heeg

Via het Heegermeer zeilen we door de ongerepte Gaasterbrekken naar Workum. In het historische centrum van de stad kunt u heerlijk lunchen of het Jopie Huisman Museum bezoeken.

Woudsend is ook zeer zeker de moeite waard. Het beschermd stadsgezicht en de vele historische panden nodigen u uit om kennis te maken met de rijke geschiedenis van dit dorp.

Zeilen op de Friese Meren vanuit Grou

Vanuit het bruisende watersportdorp Grou zeilen we een mooie tocht via de Tijnje richting de Veenhoop. Op een van de eilandjes op de Princenhof kunt u lekker lunchen, en na de lunch vervolgen wij onze weg terug naar Grou. Ook kunnen we een expeditie maken naar het altijd gezellige Sneekermeer.