Sinds 1990 is de toren open voor publiek en tijdens een interessante rondleiding leert u alles over de geschiedenis en de werking van deze toeristische trekpleister. Helemaal bijzonder is het feit dat vuurtoren Vuurduin op Vlieland zelfs als trouwlocatie kan worden gebruikt!

Wat te doen in Vlieland?

In Vlieland staat een unieke vuurtoren genaamd Vuurduin. Zeker een bezoekje waard als je Vlieland verkent! De eerste verwijzingen naar een lichtbaken op Vlieland gaan maar liefst terug tot het jaar 1462. Op de plaats waar vandaag de dag de gietijzeren vuurtoren Vuurduin staat, stond eerder een stenen toren uit 1836. Deze toren is destijds neergezet om het simpele baken van houten palen te vervangen, welke tot die tijd als waarschuwing voor schepen diende. In 1929 is naast de vuurtoren een uitkijkpost op palen gebouwd, tegenwoordig is hier een souvenirswinkeltje in gevestigd.

De herkenbare toren zelf is slechts 9,5 meter en prijkt op de 24-meter hoge Vuurboetsduin. Door deze ligging schijnt het licht 51 meter boven de zeespiegel en is ze goed zichtbaar voor de scheepvaart. Op het panoramadak kijkt u aan de ene kant uit over de Waddenzee en heeft u aan de aan de andere kant vrij zicht over de indrukwekkende Noordzee. Ook leent de omgeving rondom de duin zich prima voor een heerlijke wandeling, een fietstocht of een romantische picknick op het strand.

Bezoek Vuurduin, de Vuurtoren op Vlieland

Kies je voor een mooi zeilavontuur met Rederij Vooruit en wordt Vlieland bezocht? Breng dan een bezoekje aan deze unieke vuurtoren. Maak je er een selfie en deel je die nog even met ons op Insta of Facebook? Dat vinden we leuk!

Er zijn veel opties voor jouw zeilavontuur bij Rederij Vooruit. Geheel terecht kiezen veel van onze gasten vaak voor een zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren. Perfect te combineren met een tocht naar de Waddeneilanden, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of een evenement aan wal.

Of u nu denkt aan een short weekend, een schoolkamp of vergadering, zeilen met een traditionele klipper of tjalk is altijd een goed idee.

Meer weten

Wilt u ook naar vuurtoren Vuurduin zeilen al dan niet Vlieland bezoeken met Rederij Vooruit?
Neemt u dan contact met ons op voor alle mogelijkheden.