Met een grote, overkapte terreinwagen maakt u een rondrit over de Vliehors; een uitgestrekte zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland.

Wat is er te doen

​Een off-road trip voert u met een bijzonder voertuig langs bezienswaardigheden, terwijl de accordeonman voor een gezellige deun op de achtergrond zorgt.
Rond de punt van de Vliehors heeft u grote kans zeehondjes te spotten, hier zal dan ook zeker even worden gestopt om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken.

Een van de meest gefotografeerde objecten van Vlieland is het Reddingshuisje. Dit huisje diende vroeger als vluchtplaats voor gestrande drenkelingen en is nu ingericht als juttersmuseum. Alles wat op het strand is aangespoeld is hier te bewonderen, van bouwvakkershelmen tot flessenpost. Sinds 1997 is het reddingshuisje een van de officiële trouwlocaties op Vlieland, welke wereldwijd zelfs in de top 10 van mooiste locaties staat.

Tevens fungeert het gebied als militair oefenterrein van de Koninklijke Luchtmacht en is het de enige plek in Nederland waar de luchtmacht en NAVO-partners mogen oefenen met munitie en explosieve ladingen. De Vliehors is alleen vrij toegankelijk in het weekend, wanneer de rode vlag is gestreken.

Leuk weetje over de truck? De Vliehors Expres rijdt met speciale banden, waarmee een gedicht in het zand verschijnt wanneer er over het strand wordt gereden.

Zeilen met Rederij Vooruit

Geheel terecht kiezen veel van onze gasten vaak voor een zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer.
Perfect te combineren met een tocht naar de Waddeneilanden, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of een evenement aan wal.
Of u nu denkt aan een short weekend, een schoolkamp of personeelsfeest, zeilen is altijd een goed idee!

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar Vlieland?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.