Vanuit het westen gerekend is Vlieland het tweede bewoonde Waddeneiland.
Het enige dorp op het eiland is het plaatsje Oost-Vlieland. Een tweede dorp, genaamd West-Vlieland, verdween in 1736 door overstromingen in zee.

Ontdek Vlieland

Vlieland biedt tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud.
De natuurliefhebber wordt bediend met ruim 26 kilometer aan fietspaden, waarmee een heerlijke fietstocht niets in de weg staat. Ook vindt u er prachtige stranden en duinen, ideaal voor lange wandelingen of een huifkarrit.
Daarnaast fungeert het uitgestrekte natuurgebied de Vliehors tevens als militair oefenterrein voor de Koninklijke Luchtmacht. In de Tweede Wereldoorlog raakte Vlieland bezet door de Duitsers en werd ze deel van de Duitse verdedigingswerken Atlantikwall.
De tragische sporen van de bezetting zijn vandaag de dag nog steeds op het eiland te vinden.

Vuurtoren Vuurduin is de bekendste attractie van Vlieland. Gebouwd op de 45 meter hoge Vuurboetsduin, mag zij zich het hoogste punt van Friesland noemen. De vuurtoren is het gehele jaar geopend en biedt bovenin een fantastisch uitzicht over zowel de Waddenzee en de Noordzee.
Het meest gefotografeerde punt van het eiland is het Reddingshuisje, ook wel Drenkelingenhuisje genoemd. Hier zochten gestrande schipbreukelingen hun toevlucht en was er kleding, eten en een telefoonverbinding voor handen. Mooi te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Juttersmuseum!

Dankzij evenementen zoals Into The Great Wide Open en Here Comes The Summer, is het een zeer populair eiland onder festivalgangers.
Natuurlijk zeilt Rederij Vooruit u graag naar de Waddeneilanden en speciaal voor deze festivals hebben wij een aantal leuke zeilarrangementen samengesteld.

Meer informatie

Ook zin in zeilen naar het Waddeneiland Vlieland?
De mooiste manier om de Waddenzee te ontdekken is met een zeilschip van Rederij Vooruit.

Stap met vrienden en familie aan boord en beleef een onvergetelijke zeilvakantie!
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.