Het prachtige Waddeneiland Ameland heeft voor elk wat wils.
Of u nu kiest voor een weekend zeilen, een week zeilen of een familiedag op het water, onze traditionele schepen zeilen u graag naar Ameland.

Ameland is in alle seizoenen een zeer populaire zeilbestemming.
De veelzijdige natuur en het grote aanbod aan leuke attracties maken het een ideaal vakantie-eiland voor jong en oud. Ook is een zeiltocht naar Ameland prima te combineren met een bezoek aan de andere Waddeneilanden.

Geniet van Werelderfgoed Waddenzee met een traditioneel schip van Rederij Vooruit!

Ontdek Ameland

Bekend om haar betoverende zandduinen en talloze leuke dorpjes, trekt het eiland Ameland in ieder seizoen van het jaar veel natuurliefhebbers, vogelspotters en dagjesmensen.
Het landschap nodigt uit tot vele activiteiten, zoals een prachtige wandeling over het strand of een lange fietstocht door de bossen. De totale lengte van de fietspaden is maar liefst 100 kilometer!

Ook is Ameland door haar bijzondere lichtval altijd erg geliefd bij fotografen en kunstenaars, waarbij de schoonheid van de natuur en het duingebied vaak centraal staan.
Jaarlijks vindt in november de Ameland Kunstmaand plaats. Hierbij exposeren kunstenaars uit binnen- en buitenland op 30 locaties de mooiste foto’s, schilderijen, keramiek en installaties.

Op Ameland bevinden zich 4 dorpen; Hollum, Ballum, Nes en Buren.
Hier kunt u heerlijk op een terrasje neerstrijken en van de gezelligheid genieten.
Tevens kent het eiland een keur aan bezienswaardigheden, waaronder het educatieve Natuurcentrum Ameland en het lokale Nobels Nostalgisch Museum.
De haven in Nes is een spektakel op zich, hier is het altijd een drukte van belang en zeker de moeite waard een kijkje te nemen. Ook is de jachthaven de ideale plek om droog te vallen, de haven beschikt over alle nodige voorzieningen.

Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde vuurtoren Bornrif niet ontbreken. Wie alle 236 treden van de vuurtoren beklimt, wordt bovenin beloond met een adembenemend uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een zeiltocht naar Ameland?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken altijd met u mee.