Ouderzorg

Over de Ouderzorg

De tjalk Ouderzorg is gebouwd in 1914 op scheepswerf De Piip van de gebroeders Roorda in Drachten.
Na een ingrijpende verbouwing in 1980 sloot ze zich als passagiersschip aan bij Rederij Vooruit.
Doordat het schip weinig diepgang heeft, kan de Ouderzorg u meenemen naar de meest bijzondere plekken van de Waddenzee.

Niklas en Anna zijn groot liefhebbers van het wad.
Anna is Ambassadeur van het Wad en vertelt met een aanstekelijk enthousiasme verhalen over de prachtige natuur om u heen.
En worden er tijdens het droogvallen mosseltjes, kokkels of garnalen gevangen?
Dan helpen zij u graag deze lekkere zeevruchten tot een feestmaal te bereiden.

Zeilen met de Ouderzorg is een onvergetelijk avontuur.
En dat avontuur begint zodra je aan boord stapt!

Direct boeken

Ook zeilen met de Ouderzorg?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op.

Direct boeken

Zeil tjalk Ouderzorg droogvallen - Rederij Vooruit 02

Aan boord van de Ouderzorg

Het schip heeft een hoge verschansing, brede gangboorden en veel dekruimte.
De grote kuip op het achterdek leent zich prima voor lekker relaxen, maar zet u tegelijkertijd ook midden in de actie van het zeilen.
Het dagverblijf is uitgerust met een radio, een cd-speler, een boordbibliotheek en spelletjes.
Op koude dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur benedendeks, dit betekent dat er ook tijdens de herfst en winter met de Ouderzorg kan worden gezeild.

In de scheepskeuken vindt u een 5-pits gasfornuis, een koelkast (circa 150 liter), een spoelbak, alle benodigde kookattributen en servies.
Indien u wenst, kunnen wij een biertap aan boord plaatsen.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via de rederij worden besteld, deze worden voor afvaart op het schip gezet.

Alle slaaphutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte.
Ook liggen er standaard dekbedden voor u klaar.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig.
U bent dus niet afhankelijk van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • dekbedden zijn bij de prijs inbegrepen
  • eindreiniging is bij de prijs inbegrepen
  • Niklas en Anna doen graag mee aan wedstrijden, kies voor sensatie en stap aan boord tijdens een zeilrace

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 1.850,00
Kort weekend € 1.650,00
Dagtocht € 800,00
Midweek € 2.300,00
Week € 3.180,00
3 feestdagen € 2.075,00
4 feestdagen € 2.410,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Ouderzorg - Rederij Vooruit

Eigenschappen Ouderzorg

Beoordeling
Type schip Tjalk
Capaciteit 12 personen (bij een dagtocht)
12 slaapplaatsen
Lengte 21,00 meter
Breedte 4,50 meter
Zeiloppervlakte 180,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Ouderzorg in beeld

Extra informatie over de Ouderzorg

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Bedrijfsuitje op het water Zeilend of afgemeerd aan de kade bieden onze schepen de perfecte entourage voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op het water. Naast personeelsuitjes behoren een feestelijke receptie, zakelijke vergadering of teambuilding natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom, varen op onze schepen zorgt gegarandeerd voor een succesvol bedrijfsuitje! Zeilen combineren met andere activiteiten Samen zeilen is dan een ideale bezigheid. De frisse zeelucht maakt een personeelsfeest op het water daarom ook 100% de moeite waard. Onder het toeziend oog van de schipper en de bemanning leren u en uw collega’s alles over zeilen. Het zeilen kan worden afgewisseld met een bezoek aan Harlingen waar u het Hannemahuis of het kunsthistorisch museum kunt bezoeken. Daarnaast is een trip naar het Kazemattenmuseum uit de Tweede Wereldoorlog in Kornwerderzand ook een optie. Kiest u voor een bedrijfsuitje op de Waddenzee, denkt u dan eens aan de volgende activiteiten: rondleiding gegeven door Staatsbosbeheer uitleg door…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 uur heet de schipper u van harte welkom aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop! U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren boven de barbecue? Aanleggen bij een van de prachtige Waddeneilanden en de lokale vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook meehelpen het schip over de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen. Rol samen de trossen…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299